Şöyle değişik bir çorba olmalı, Abant çorbasına ne dersiniz?
Malzemeler :
200 gr kıyma
1 litre su
1 kuru soğan
1 orta boy patetes
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
½ çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için :
tereyağ
kimyon ve kuru nane
Kıyma tuz ve karabiberle yoğrulur ( bu aşamada kullandığım kıyma yağsız olduğundan sanırım yuvarlanmadı ben de içine bir çorba kaşığı galeta unu koydum ) bilge büyüklüğünde yuvarlanarak kaynamakta olan 1 lt suya atılır köfteler kısık ateşte pişerken diğer taraftan rendelenmiş soğan sıvıyağ ile kavrulur hafif pembeleşince rendelenmiş patetes ilave edilerek devam kavrulur.....
Patetesli soğanlı harç kaynamakta olan köftelerin içine ilave edilerek bir müddet daha pişirilir...
Bir kasede yumurta sarısı un ve yoğurt iyice çırpılarak köftelerin suyundan bir kepçe yavaş yavaş ilave edilerek özleştirilir kaynamakta olan çorbayı karıştıra karıştıra yumurtalı karışım ilave edilir son olarak kararıncada tuzu eklenir.........
Üzeri için tereyağını kızdırıp ocak kapatılır ve yağ soğumadan kuru nane ve kimyon eklenir....
Servis tabağına önce çorba sonra tereyağlı baharatlı sos gezdirilerek servis edilir...
Afiyet olsun...........