Sayfalar

11 Ağustos 2011

CARTE D'OR ile LEZZET-İ RAMAZAN * PORKADO





    • Bu Ramazan,Dondurmalı Blog'da  Lezzet – i Ramazan’lar yarışırken siz de eşsiz dondurmalı tariflerin tadına varacaksınız. Bu birbirinden keyifli tariflerle siz de sevdiklerinizi gülümsetmek ve kendinize hayran bırakmak isterseniz Ramazan ayı boyunca, hafta içi her gün blogger’lardan gelecek tarifleri Dondurmalı Blog’dan takip edebilirsiniz.
      İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara’dan toplam 20 yemek blogger’ının yarışacağı etkinlikte katılımcılar iftar sofralarına özel dondurmalı bir tatlı tarifi gönderecek. New York’ta ünlü The Culinary Institute’ta şeflik eğitimi alırken New York Times tarafından şehrin en iyi restoranlarından biri seçilen Tabla Restaurant’ta soğuk mutfak şefi olarak çalışan, ardından Türkiye’ye dönerek Four Seasons Hotel’de demi chef olarak işe başlayan ve Mutfak Sanatları Akademisi’nde ders verdikten sonra Unilever Türkiye Gıda ve Pazarlama Şefi olarak Unilever ailesine katılan Osman Bahardır’ın ve Carte d’Or marka ekibinin içinde bulunduğu jüri ekibi, her hafta pazar günü en başarılı 2 tarifi belirleyecek.Dört haftanın sonunda dört ilden 8 finalist bir araya gelecek, gönderdikleri dondurmalı tatlı tariflerini birlikte yapacak ve bu eşsiz lezzetler ödüllendirilecek. 


      Bu da benim  Lezzet – i Ramazan Carte d'or lu tarifim ...Porkado....
      POR-------------KA-----------------DO
      portakal--------kakao------------ dondurma
          • Malzemeler :
            2 kişilik
            • 8 adet kakaolu biskuvi
            • 2 adet portakal
            • 2 yemek kaşığı tuzsuz süzme yoğurt
            • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
            • 1 tatlı kaşığı kakao
            • 4 top Carte d’Or Classic Kaymaklı dondurma
            • Süslemek için;  2 beyaz 2 bitter kalp çikolata 
Hazırlanışı: 
Porkado’yu hazırlamadan önce bardaklar da dahil olmak üzere tüm malzemeler buzdolabında soğutulmuş olması gerek çünkü Porkado biraz akışkan kıvamda olacak, kullandığımız malzemeler onu sulandırmamalı.
Öncelikle portakalın birinin filotasını çıkarıp bir kase içinde fazla suyunu emmesi için kasenin kenarına peçete koyup buzdolabına koyuyoruz. Bu arada diğer portakalın kabuğundan biraz rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Derince bir kasede süzme yoğurt ve pudra şekerini, portakal suyu ile inceltip buzdolabına koyuyoruz. Servis edeceğimiz düz tabanlı geniş ağızlı bardakların diplerine bir kaşık portakal suyu döküp üzerine un haline getirdiğimiz bisküvilerin eşit miktarda paylaştırıp üzerlerine birer kaşık daha portakal suyu döküyoruz.
Dolapta hazır bekleyen yoğurtlu karışımın içine dört top Carte d’Or Kaymaklı dondurma koyup el blenderi ile özleştiriyoruz.  Karışımın içine filota portakalları da ekleyip hafifçe karıştırıp hazırladığımız bardaklara paylaştırıyoruz.
Üzerine kakao serpip, ortasına bir çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu koyuyoruz. Kalp çikolatalarla süslüyoruz. Dondurucuda 20 dakika kadar bekletiyoruz fakat donmaması gerek aksi takdirde portakallar donarak lezzet kaybı olacaktır.
Afiyet olsun.

21 yorum:

  1. Kaşıklar konuşuyor maşallah :)

    YanıtlaSil
  2. wowww harika görünüyor ablacım ne bu gerçekmi =) iyi şanslar diliyorummm

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor arkadaşım valla benim bu yarşmadan haberim yoktuellerine sağlık. hayırlı iftarlar.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım başarılar diliyorum sanada:))

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık.Portakal ve çikolata çok uyumlu olmuş:)Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  6. Çok hafif bir tatlıya benziyor, ayrıca hoş görünüyor. Ellerine sağlık ve başarılar :)

    YanıtlaSil
  7. şimdiden başarılar diliyelim o halde :)

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım bol şanslar

    YanıtlaSil
  9. canım yaaa kendisi bir yana adından bile derece yapar bu ellerine sağlık süper görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık çok beğendim tarifini tadı harika olmalı sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sonuclari merakla bekliyoruz,bol sanslar Yildizcigim

    YanıtlaSil
  12. teprik ediyorum öce finaldede başarılar diliyorum
    ellerine sağlık harika güzel şık bir dondurma tarifi
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. ben de bayıldım kaşıklara.. tarifte pratik görünüyorama püf noktalara dikkat etmek lazım..

    YanıtlaSil
  14. Yıldızım; tarif bir yana, adı yeter tatlının. Fikrine, eline sağlık:)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. başarılar diliyorum yıldızcım değişik malzemeleri karıştırıp güzel bi lezzet çıkarmışsın ortaya..

    YanıtlaSil
  16. Yıldızcığım finalde başarılar diliyorum ellerine sağlık sevgiiler...

    YanıtlaSil
  17. Tarifler harika. Ben de izlemeye aldım sizi..

    YanıtlaSil
  18. şappada şuppada nefis gözüküyor
    kapar benim arkadaşım birinciliği hadi rasgele : )

    YanıtlaSil
  19. yıldız merhaba,
    porkado leziz görünüyor,eline sağlık.
    ben gül,gülbahcesi:) yeni bir yemek bloğu açtım:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Ankara'dan merhaba :) final öncesi tanışmak için geldim. Tebrik ediyorum. İstanbul finali güzel olacak. Sevgiler

    YanıtlaSil