Yapması pratik ve bir o kadarda lezzetli Çığırtma tarifimle sevgili Cafemis ve Gelibolu17 arkadaşlarımın ortak düzenledikleri Ramazan Lezzetleri Etkinliği- 1 ' e gönderiyor , kendilerine kolaylıklar ve hayırlı Ramazanlar dilerim....
Malzemeler :
1 kg ince patlıcan
½ kilo domates
7-8 adet biber
tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
bolca sarmısak
Yapılışı :
Patlıcanlar spiral şeklinde çizilir.. ( bıçakla patlıcanları döndürerek )
Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika kadar acısı çıkması için bekletelim....
Biberleri temizleyip büyüklüklerine göre ikiye veya üçe bölelim...
Acısı çıkan patlıcanların suyunu sıkıp kurulayalım....
Geniş bir tavaya patlıcanları dizip boşlıklarında biberleri yerleştirip üzerine zeytinyağını ve kararınca tuzunuda ekliyerek kapağı kapalı şekilde pişirelim..
Tvanın kapağı mutlaka kapalı olmalı böylece zeytinyağının buharında pişerek olması lezzete ve kıvama gelecektir...Patlıcanları çevirerek diğer taraflarınıda kızartalım...
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp kızaran patlıcanların üzerine yayalım ve tabi sarmısaklarıda bütün bütün üzerine serpiptirerek kısık ateşte yaklaşım 15 dakika kadar daha pişirip biraz dinlendirelim ve isteğe göre karabiber serperek servis edelim.
Afiyet olsun.......
Mmm !!! yazın sultanı patlıcanın hoş ve lezzetli bir yemeğini daha öğrendim. Teşekkürler ve ellerine sağlık !
YanıtlaSilşakşukanın imam bayıldının farklı bir versiyonu. ne olursa olsun patlıcan yemeklerine bayılıyorum. eline sağlık.
YanıtlaSilAnammm ben bu çığırtmayı ben çığırmadan yirim sessiz sedasız hele bi iftar olsun :)kims eduymasın zaten bana kadar yapmışınn,aman ellerine sağlık,bu bizim şaraşura ya benziyo biraz ama patlıcanların doğranışı farklı,ohh sarımsaklı sarımsaklı çok iyi gelecek :) şimdi yayınlıyorum ellerine sağlık canım,gene beklerim :) sevgiler,selamlar hayırlı iftarlar olsun :)
YanıtlaSildolaptaki patlıcanları bende mi çığırtsam bu akşam acaba ?
YanıtlaSilEllerine sağlık harika bir yaz yemeği soğuk da yenir sevgiler...
YanıtlaSilNefis görünüyor,ellerine sağlık,hayırlı Ramazanlar.
YanıtlaSilpatlıcan olsunda nasıl olursa olsun:))çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilBu güzel tarifin 22.sırada yayında arkadaım,ellerıne saglık,hayırlı ramazanlar http://cafemis.com
YanıtlaSilpatlıcanı boll booll tüketiyoruz ablacımm:) ellerine emeklerine sağlık diyorum şahane görünüyor:)
YanıtlaSilellerine saglik! cok guzel gozukuyor!
YanıtlaSilhttp://maffionista.blogspot.com/
Selamlar olsun blogger in yıldızına,bu yorumu yayınalam olurmu?
YanıtlaSiltelefonumu bırakıyorum,çanakkale ye gelirsen beklerim :)
05464397578 gülcan
Yerim ben bu çığırtkan patlıcanları. Hele de senin elinden çıkmış olunca tadından yenmez.
YanıtlaSilPatlicanlar dilimlenip tek tek kizartilmadigi icin cok hosuma gitti CIGIRTMA,ben de bu sekilde yapayim artik.
YanıtlaSilEllerine saglik arkadasim
Ufffff...Bunu mümkünse bir de soğuk soğuk servis edelim Yıldızcım..Suyundan da koyarak tabii:)) Ellerine sağlık arkadaşım, nefiss..
YanıtlaSilpatlıcanın her hali güzel.. ellerine sağlık yıldızcım..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım şahane görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba; ben de sizi kendi bloğuma beklerim:) mutlu günler!:)
YanıtlaSilwww.LensMarket.Com
ne güzel kokmuştur ev onlar kızarırsın oooh canım çekti bak şimdi ellerine sağlık : )
YanıtlaSilEllerinize sağlık çığırtmamızı yayınladığınız için teşekkürler bende bergamalı biri olarak bunu sarımsaksız denemenizi yanına da bir baş soğan keserek denemenizi tavsiye ederim.Mümkünse karabiber eklemeyin.Saygılarımla
YanıtlaSil