Sayfalar

3 Ağustos 2011

ÇIĞIRTMA

Çığırtma Bergama'ya has özel bir yemektir isminin ise sanırım patlıcanların zeytinyağında çığıra çığıra kızarmasından geliyor ....
Yapması pratik ve bir o kadarda lezzetli Çığırtma tarifimle sevgili Cafemis ve Gelibolu17 arkadaşlarımın ortak düzenledikleri Ramazan Lezzetleri Etkinliği- 1 ' e gönderiyor , kendilerine kolaylıklar ve hayırlı Ramazanlar dilerim....
Malzemeler :
1 kg ince patlıcan
½ kilo domates
7-8 adet biber
tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
bolca sarmısak

Yapılışı :
Patlıcanlar spiral şeklinde çizilir.. ( bıçakla patlıcanları döndürerek )
Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika kadar acısı çıkması için bekletelim....
Biberleri temizleyip büyüklüklerine göre ikiye veya üçe bölelim...
Acısı çıkan patlıcanların suyunu sıkıp kurulayalım....
Geniş bir tavaya patlıcanları dizip boşlıklarında biberleri yerleştirip üzerine zeytinyağını ve kararınca tuzunuda ekliyerek kapağı kapalı şekilde pişirelim..
Tvanın kapağı mutlaka kapalı olmalı böylece zeytinyağının buharında pişerek olması lezzete ve kıvama gelecektir...Patlıcanları çevirerek diğer taraflarınıda kızartalım...
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp kızaran patlıcanların üzerine yayalım ve tabi sarmısaklarıda bütün bütün üzerine serpiptirerek kısık ateşte yaklaşım 15 dakika kadar daha pişirip biraz dinlendirelim ve isteğe göre karabiber serperek servis edelim.
Afiyet olsun.......

19 yorum:

  1. Mmm !!! yazın sultanı patlıcanın hoş ve lezzetli bir yemeğini daha öğrendim. Teşekkürler ve ellerine sağlık !

    YanıtlaSil
  2. şakşukanın imam bayıldının farklı bir versiyonu. ne olursa olsun patlıcan yemeklerine bayılıyorum. eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Anammm ben bu çığırtmayı ben çığırmadan yirim sessiz sedasız hele bi iftar olsun :)kims eduymasın zaten bana kadar yapmışınn,aman ellerine sağlık,bu bizim şaraşura ya benziyo biraz ama patlıcanların doğranışı farklı,ohh sarımsaklı sarımsaklı çok iyi gelecek :) şimdi yayınlıyorum ellerine sağlık canım,gene beklerim :) sevgiler,selamlar hayırlı iftarlar olsun :)

    YanıtlaSil
  4. dolaptaki patlıcanları bende mi çığırtsam bu akşam acaba ?

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık harika bir yaz yemeği soğuk da yenir sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor,ellerine sağlık,hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  7. patlıcan olsunda nasıl olursa olsun:))çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Bu güzel tarifin 22.sırada yayında arkadaım,ellerıne saglık,hayırlı ramazanlar http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  9. patlıcanı boll booll tüketiyoruz ablacımm:) ellerine emeklerine sağlık diyorum şahane görünüyor:)

    YanıtlaSil
  10. ellerine saglik! cok guzel gozukuyor!
    http://maffionista.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Selamlar olsun blogger in yıldızına,bu yorumu yayınalam olurmu?
    telefonumu bırakıyorum,çanakkale ye gelirsen beklerim :)

    05464397578 gülcan

    YanıtlaSil
  12. Yerim ben bu çığırtkan patlıcanları. Hele de senin elinden çıkmış olunca tadından yenmez.

    YanıtlaSil
  13. Patlicanlar dilimlenip tek tek kizartilmadigi icin cok hosuma gitti CIGIRTMA,ben de bu sekilde yapayim artik.
    Ellerine saglik arkadasim

    YanıtlaSil
  14. Ufffff...Bunu mümkünse bir de soğuk soğuk servis edelim Yıldızcım..Suyundan da koyarak tabii:)) Ellerine sağlık arkadaşım, nefiss..

    YanıtlaSil
  15. patlıcanın her hali güzel.. ellerine sağlık yıldızcım..

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık canım şahane görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Merhaba; ben de sizi kendi bloğuma beklerim:) mutlu günler!:)
    www.LensMarket.Com

    YanıtlaSil
  18. ne güzel kokmuştur ev onlar kızarırsın oooh canım çekti bak şimdi ellerine sağlık : )

    YanıtlaSil
  19. hediyemblogcu16 Eylül, 2011

    Ellerinize sağlık çığırtmamızı yayınladığınız için teşekkürler bende bergamalı biri olarak bunu sarımsaksız denemenizi yanına da bir baş soğan keserek denemenizi tavsiye ederim.Mümkünse karabiber eklemeyin.Saygılarımla

    YanıtlaSil