Sayfalar

9 Ağustos 2011

FASULYE TURŞUSU

Taze fasulye turşusu genelde Karadeniz yöresinde yapılır ...
Ben ilk kez  yaptığım için yarım kilo fasulye kullandım ....Deneyenler beğendi bir sonraki sefere daha fazla yapıp kavurmasını da denemek üzere tarife geçelim...


Malzemeler :
½ kilo taze fasulye
1 çay bardağı sirke
1  kaşık kaya tuzu
5 diş sarımsak
1 parça limon tuzu
bunlar ½ kilo fasulye için geçerli
Yapışılı :
Fasulyelerin kılçıkları ayıklanıp yıkayıp ve üzerini biraz geçecek kadar su ile 2-3 dakika haşlanır ve süzgüye alınarak soğuk suya tutulur...
Bu arada fasulyeleri haşladığınız suyu dökmüyoruz soğutup içine tuz,limon tuzu ve sirke koyup karıştırıyoruz...
Fasulyeleri uygun bir kavanoza yerleştirip aralarına kabuklarını soyduğumuz sarımsakları yerleştirip üzerinede hazırladığımız sirkeli tuzlu su ile üzerini kapatacak şekilde dolduruyoruz.....
Kuytu bir köşede ortalama 15 gün sonrasında turşumuz hazır olacaktır.
Afiyet olsun...........

23 yorum:

  1. bu sene bahçede fasulye olmadı nedense :( ama turşu canavarı biri olarak bu tarif kesinlikle denenecektir..

    YanıtlaSil
  2. Karışık sebzelerden yaptığım turşulara koydum.Ama tek başına hiç denemedim.Ellerinize sağlık.Eminim çok güzel olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. ebett annemde karışık turşuların içinde kullanıyor tadı gerçekten güzel afiyetle yiyin ablacım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Turşu kavurmasını bir kere yemiş ve beğenmiştim,ben de deneyeceğim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Karadenizli arkadaşlarım fasulye yemeğini turşu fasulyeden yapıyorlar. Konserve niyetine. Hoş da oluyor. Elinize sağlık, denenmesi gereken tariflerden.

    YanıtlaSil
  6. Güzel yorumlarınız için teşekkürler kızlar. Sonbaharda birşeyler ortaya çıkarırım artık. Bu arada, enfes görünüyor. Kayınvalidem kavurmasını yapar. Güzel olur.

    YanıtlaSil
  7. Azbuçuk ben de Karadenizli sayılırım. Fasulye tuşusunu çok severim ama kendim yapmayı hiç denemedim. Herkes beğendiğine göre denenmesi gereken bir tarif. Afiyetler olsun. Hayırlı Ramazanlar....

    YanıtlaSil
  8. Bana hamarat diyene bakın hele:)) Canım; turşu için en yakıştırdığım sebzelerden birisi de fasulyedir. Nefis oluyor gerçekten..Kavurmasını da bekliyoruz.. Ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Çok severim ellerine sağlık,eskiden annem çok yapardı ben pek yapmıyorum ama seninki çok güzel görünüyor,sevgiler

    YanıtlaSil
  10. kızımın ağzını sulandırdı bu turşu :) ben de mutlaka yapacağım bu hafta, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Bayılırım ben fasulye turşusuna rahmetli babaannnem yapardı.

    YanıtlaSil
  12. Evdeki taze fasulyeyi ne yapayım farklı bir şey olsun diye düşünürken bu tarif ile güzel bir fikir vermiş oldun. Teşekkür ederim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. bende fasulye turşusunu çok severim ama turşu yapmayı hiç beceremem :(

    YanıtlaSil
  14. Of harika görünüyor ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  15. Çoks everim ama hiç kendim yapmadım.
    Bende en kısa zamanda denemeliyim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Bir Rizeli olarak bilirim bu turşuyu ve tek kelime ile bayılırım!! Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba canım ellerine sağlık fasulye turşusunu çok severim.Ayrıca kavurmasıda çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.Hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  18. Fasulye turşusu ile eşimle evlendikten sonra tanıştım. hele Kayınvalidem çok yapar bende çok severim. Hele kavurmasına bayılırım. Seninde ellerine sağlık canım afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  19. Hep aklımda kalan bir turşu, bir türlü elim erip de yapamadım.Emeğinize sağlık, eminim çok lezzetli olmuştur.

    YanıtlaSil
  20. turşuyla aram yok ama yemesine bayılırım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  21. Şimdi eşim pazara gitti bende bloglarda şöyle bir gezintiye çıktımmm. Hımmmmm fasulye turşusu görüldü hemen koca arandı fasulyeyi 2 kilo al diye talimat verildi. Yarın yapıp blogumda paylaşacağım. Sevgilerrr. Elif

    YanıtlaSil
  22. Fasulye turşusu yapıldı. Umarım ağız tatıyla yeriz hepimiz akşama fotograf çekip paylaşırım blogumda sevgiler

    YanıtlaSil