Taze fasulye turşusu genelde Karadeniz yöresinde yapılır ...
Ben ilk kez yaptığım için yarım kilo fasulye kullandım ....Deneyenler beğendi bir sonraki sefere daha fazla yapıp kavurmasını da denemek üzere tarife geçelim...
Malzemeler :
½ kilo taze fasulye
1 çay bardağı sirke
1 kaşık kaya tuzu
5 diş sarımsak
1 parça limon tuzu
bunlar ½ kilo fasulye için geçerli
Yapışılı :
Fasulyelerin kılçıkları ayıklanıp yıkayıp ve üzerini biraz geçecek kadar su ile 2-3 dakika haşlanır ve süzgüye alınarak soğuk suya tutulur...
Bu arada fasulyeleri haşladığınız suyu dökmüyoruz soğutup içine tuz,limon tuzu ve sirke koyup karıştırıyoruz...
Fasulyeleri uygun bir kavanoza yerleştirip aralarına kabuklarını soyduğumuz sarımsakları yerleştirip üzerinede hazırladığımız sirkeli tuzlu su ile üzerini kapatacak şekilde dolduruyoruz.....
Kuytu bir köşede ortalama 15 gün sonrasında turşumuz hazır olacaktır.
Afiyet olsun...........
bu sene bahçede fasulye olmadı nedense :( ama turşu canavarı biri olarak bu tarif kesinlikle denenecektir..
YanıtlaSilKarışık sebzelerden yaptığım turşulara koydum.Ama tek başına hiç denemedim.Ellerinize sağlık.Eminim çok güzel olmuştur.
YanıtlaSilebett annemde karışık turşuların içinde kullanıyor tadı gerçekten güzel afiyetle yiyin ablacım ellerine sağlık
YanıtlaSilTurşu kavurmasını bir kere yemiş ve beğenmiştim,ben de deneyeceğim,ellerine sağlık.
YanıtlaSilKaradenizli arkadaşlarım fasulye yemeğini turşu fasulyeden yapıyorlar. Konserve niyetine. Hoş da oluyor. Elinize sağlık, denenmesi gereken tariflerden.
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için teşekkürler kızlar. Sonbaharda birşeyler ortaya çıkarırım artık. Bu arada, enfes görünüyor. Kayınvalidem kavurmasını yapar. Güzel olur.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSilAzbuçuk ben de Karadenizli sayılırım. Fasulye tuşusunu çok severim ama kendim yapmayı hiç denemedim. Herkes beğendiğine göre denenmesi gereken bir tarif. Afiyetler olsun. Hayırlı Ramazanlar....
YanıtlaSilBana hamarat diyene bakın hele:)) Canım; turşu için en yakıştırdığım sebzelerden birisi de fasulyedir. Nefis oluyor gerçekten..Kavurmasını da bekliyoruz.. Ellerine sağlık, sevgiler..
YanıtlaSilÇok severim ellerine sağlık,eskiden annem çok yapardı ben pek yapmıyorum ama seninki çok güzel görünüyor,sevgiler
YanıtlaSilkızımın ağzını sulandırdı bu turşu :) ben de mutlaka yapacağım bu hafta, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBayılırım ben fasulye turşusuna rahmetli babaannnem yapardı.
YanıtlaSilEvdeki taze fasulyeyi ne yapayım farklı bir şey olsun diye düşünürken bu tarif ile güzel bir fikir vermiş oldun. Teşekkür ederim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbende fasulye turşusunu çok severim ama turşu yapmayı hiç beceremem :(
YanıtlaSilOf harika görünüyor ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilÇoks everim ama hiç kendim yapmadım.
YanıtlaSilBende en kısa zamanda denemeliyim.
Ellerine sağlık.
Bir Rizeli olarak bilirim bu turşuyu ve tek kelime ile bayılırım!! Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilMerhaba canım ellerine sağlık fasulye turşusunu çok severim.Ayrıca kavurmasıda çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.Hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilFasulye turşusu ile eşimle evlendikten sonra tanıştım. hele Kayınvalidem çok yapar bende çok severim. Hele kavurmasına bayılırım. Seninde ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
YanıtlaSilHep aklımda kalan bir turşu, bir türlü elim erip de yapamadım.Emeğinize sağlık, eminim çok lezzetli olmuştur.
YanıtlaSilturşuyla aram yok ama yemesine bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSilŞimdi eşim pazara gitti bende bloglarda şöyle bir gezintiye çıktımmm. Hımmmmm fasulye turşusu görüldü hemen koca arandı fasulyeyi 2 kilo al diye talimat verildi. Yarın yapıp blogumda paylaşacağım. Sevgilerrr. Elif
YanıtlaSilFasulye turşusu yapıldı. Umarım ağız tatıyla yeriz hepimiz akşama fotograf çekip paylaşırım blogumda sevgiler
YanıtlaSil