( Salata kasesi Sevgili arkadaşım Derya'nın hediyesidir , kendisine çok teşekkür ederim çok beğendim ve sık sık kullanıyorum)
Havaların artık iyice serinlemesiyle kış dönemine girmiş bulunuyoruz ,pazarda tezgahlar yaz sebze ve meyvelerin yerini kış sebze ve meyveleriyle yer değiştirmeye başladı tabi sofralarda da yemekler artık lahana , pırasa gibi sebzelere yerini bıraktı ben de artık hoşcakal yaz hoşgeldin kış diyerek kış sezonuna hafif bir tarifle giriş yapıyorum.....
Malzemeler :
1 küçük karnıbahar
1 havuç
1 kırmızı biber
nane yaprakları
3-4 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
1 limon
tuz
Yapılışı :
Karnıbahar ,havuç ve kırmızı biberi temizleyerek yıkayıp küçük parçalara bölüp buhar pişirme aparatının üzerine koyup tencereye yerleştirelim biraz tuz ve 1 bardak su ekliyerek kısık ateşte kapağını açmadan 15 dakika pişirelim...
BUHAR PİŞİRME APARATI NEDİR ?
Bahsettiğim buhar pişirme aparatı muhtemelen sizde de vardır yada mutlaka görmüşsünüzdür...
Fiyatı oldukça uygun ve kullanımı son derece basit en önemlisi sebzeler buharda piştiği için suda haşlamaya göre daha az vitamin kaybına dolayısıylada sebzelerin daha lezzetli olmasını sağlıyor..
Buhar pişirme aparatı tencerenin genişliğine göre kolayca ayarlanabiliyor..
Buharda haşlanan sebzeleri servis tabağına alarak üzerine hazırladığımız sarımsaklı karışımı döküp taze nane yaprakları ile süslüyerek servis edelim...
Afiyet olsun.....Not : Buhar pişirme aparatınız yoksa tencerede pişirebilirsiniz ...
misafirler ikramlık için çok güzel bir salata ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmmmm:))
YanıtlaSilnefisss....
renklerin birbiri ile uyumuna,bakmalara doyamıyor insan.
yemeye doyulur mu bu lezzete bilmemm:)
ellerinize sağlık..
kasenizde gerçekten çok şıkmış...
iyi günlerde kullanın...
gönül dolusu sevgilerimle...
HARİKALAR YARATMIŞSIN YİNE..ENFES ARKADAŞIM..ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilcanım kasede salatada harika olmuş ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilkarnıbaharı çok severim zaten.görüntüde harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım salatan enfes olmuş ellerine sağlık.Beğenip kullanmana çok sevin
YanıtlaSildim öpüyorum.
aynı aparat aynı yöntemle ve aynı sebzeleri kışın yapmak bana büyük keyif:)çok seviyorum gördüm ve yorum yapmadan gecemedim:)
YanıtlaSilah benim tatlı ablamm yüreği ne geniştir ne büyüktür:)
YanıtlaSilsalatan da nefis olmuş ablacım ellerine sağlık ablacım..
gerçekten de yazın ayrı güzel kışın ayrı güzellikte sebze ve meyveler
YanıtlaSilbende ne zamandır yiyemediğim karnıbaharı özledim çok severim ellerine sağlık
sevgiler..
çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.ben de çok severim karnabaharı, bir de tahinli ve sarımsaklı yoğurtla deneyin, bayılacaksınız, biraz daha meze havasına giriyor ve etlerin yanına çok yakışıyor..iyi haftalar dilerim, sevgiler,
YanıtlaSilçiğdem
bol limonlu olursa bayılırım.ellerine saglık.
YanıtlaSilKış sebzelerini çok severim zaten, salatanız da çok nefis görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel bir renk cümbüşü olmuş ellerine sağlık canım,bir o kadarda sağlıklı..
YanıtlaSilsüper görünüyorda sen bu aparatı nerden buldun güzelim onu yazaydın ya:))))
YanıtlaSilsevgiler
Hatice ( örgüçantam )
YanıtlaSilcanım bu aparatlardan her yerde var
pazarda,züccaciyelerde ve kemeraltında fiyatı ise 7.50 - 10 lira arası değişiyor...
Tabak renkli, içindekiler ondan daha renkli. İçim açıldı ellerine sağlık
YanıtlaSilbu ne güzel bir manzara böyle gökkuşağı mübarek buharda pişirme fikri gerçekten güzel olmuş ben tavuk pişirirken de kullanıyorum hem yağsız hem sağlıklı oluyor afiyetle
YanıtlaSilkışın bize bol vitamin lazımsa Rabbim ona göre yaratıyor işte. ellerine sağlık,buharda pişirmen daha bir güzel.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler..
çok tatlı rengarenk sıklıkla yaptığım bir lezzet karnabahar ... şık tabağıyla da çok hoş bir sunum olmuş ellerine sağlık canım güzel bir hafta dileklerimle...
YanıtlaSilKış geldi karnabaharlar görünmeye başladı. ben daha bu sezon hiç almadım ama kışın en fazla tükettiğim sebzelerden. Salatası da çok güzel. Ellerine sağlık Yıldız.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, harika görünüyor. Allah neyi, ne zaman, nerede yaratacağını en iyi bilendir. Boşuna söylemiyorlar mevsiminde yetişeni yiyin, ithal ürünlerden uzak durun diye. Çünkü bizim vücudumuzun ihtiyacı olan şey yaşadığımız yerle, mevsimle öyle bir denge içinde ki, ne yetişirse onu yememiz gerekiyor.
YanıtlaSilrengarenk şu güzelliğie şu sağlık dolu yiyeceklere bak. ellerine sağlık.
YanıtlaSilne güzel bi aparatmış ablacım yaa tarifinde süper bende brokoli alıcam inşallah akşama bu şekilde havuçla kırmızı biberle beraber haşlandığı zaman iyi oluyor demekki hımmm ellerine sağlık ablacm Öpooom
YanıtlaSilAçıkçası postu okumasam ilk algım meyve salatsı idi:-)
YanıtlaSiltabi karnıbaharı görüp,yazıyı okuyunca anladım.ellerinize sağlık.