Sayfalar

23 Kasım 2011

HAVUÇ TATLISI

Tarifi sevgili Ayşegül arkadaşımın blogunda görüp değişik ve hafif bir tatlı olduğunu düşünüp ilk fırsatta yaptım...Yanılmamışım çok güzel bir tatlı oldu...
Tarifi aynen kendi sayfasından aktarıyorum...



Malzemeler
•1 kg havuç

•2 su bardağı şeker

•4 tepeleme yemek kaşığı nişasta

•2 paket vanilya

•1 limon kabuğu rendesi

•1 limonun suyu

•1 paket kedi dili yada etimek

Yapılışı

1.Havuçları soyup,temizleyip, küçük parçalara ayırıp, tencereye alıyoruz ve 4 su bardağı suyla haşlıyoruz.

2.Haşladığımız havuçları blendır veya robottan geçirin.

3.Tencereye haşlanmış havuç suyunu alın.Eğer su azaldıysa kalan suyu tencereye ölçülü koyun yani suyu 4 bardak suya tamamlayacağız.

4.Ölçü;1 bardak suya 1 yemek kaşığı nişasta şeklinde olacak.

5.Tamamladığınız suyun üzerine nişastayı, şekeri, vanilyayı ve limon suyuyla rendelediğiniz kabuğunu katıp muhallebi gibi pişirilir.

6.Kaynayınca içine püre yaptığımız havuçları ekleyip bir iki taşım kaynatın.

7.Borcama kedi dili veya etimekleri dizip üzerine havuçlu karışım dökülür.

Afiyet olsun........

16 yorum:

  1. harikasınız sizz yaa:))
    bayıldımm sunumunuza..
    o nasıl şeker bir havuçtur öyleee:))
    çok mutlu oldum uygulayıp beğenmenize:)
    ellerinize o güzel yüreğinize sağlık...
    gönül dolusu sevgilerimle...
    :)))

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tatlı bu. Hafta sonu ben de yaptım. (Benimki de Ayşegül'ün tarifi)

    Asla hayal kırıklığına uğratmayan bi tarif oldu.

    Siz de hakkını vermişsiniz. Tatlının üzerindeki o minik havuca da bayıldım.

    Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık çok şık ve leziz bir tatlı.Ayşegül'cüğümde görünce çok beğenmiştim sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. alt kısmı şekerli değil ya, tatlı oluyor mu? şöyle şekerli suyla ıslatsak daha mı güzel olur? yoksa sade zaten süpper mi?

    YanıtlaSil
  5. Bende görmüş ve çok beğenmiştim..
    Ellerine sağlık canım..
    Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık. yalnız sormak istediğim birşey var: etimek ya da kedidilini ıslatmadan kullanıp üzerine direk harcı dökünce yeterli yumuşaklığa ulaşıyor mu?

    YanıtlaSil
  7. Cok cici bir tatli olmus. hafiftir eminim, ellerine saglik canim nefis gorunuyor

    YanıtlaSil
  8. Ablacım harika görünüyor ellerine sağlık balkabağı tatlısı gibi görünüyor.
    afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  9. Rengi ve görüntüsü süperr. Eminim tadı da öyledir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. bende dün gördüm sitede cok begendim...sunum süper ellerine saglık canım...

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık, süper görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. ablacım ellerine sağlık bende deneyeceğim bu tarifi:)
    nefis görünüyo:))

    YanıtlaSil
  13. Mutfaktaki acemi
    ben etimek kullandım tabana hiç ıslatmadım havuç sosunun ıslatlığı yeterli geldi......
    Ayşegül kedidili ile yapmış o da ıstatığından bassetmemiş yani kedidilli içinde geçerli aynı durum......

    YanıtlaSil
  14. Aslı hiç şekerli suya gerek yok zaten nefis bir tatlı hafif yani ama istersen ıslatabilirsin......

    YanıtlaSil
  15. havuç olsun, havuçlu olsun bayılırımmmmmm
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Çok hoş ve nefis görünüyor. Renk muhteşem. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil