Tarifi sevgili Ayşegül arkadaşımın blogunda görüp değişik ve hafif bir tatlı olduğunu düşünüp ilk fırsatta yaptım...Yanılmamışım çok güzel bir tatlı oldu...
Tarifi aynen kendi sayfasından aktarıyorum...
Malzemeler
•1 kg havuç
•2 su bardağı şeker
•4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
•2 paket vanilya
•1 limon kabuğu rendesi
•1 limonun suyu
•1 paket kedi dili yada etimek
Yapılışı
1.Havuçları soyup,temizleyip, küçük parçalara ayırıp, tencereye alıyoruz ve 4 su bardağı suyla haşlıyoruz.
2.Haşladığımız havuçları blendır veya robottan geçirin.
3.Tencereye haşlanmış havuç suyunu alın.Eğer su azaldıysa kalan suyu tencereye ölçülü koyun yani suyu 4 bardak suya tamamlayacağız.
4.Ölçü;1 bardak suya 1 yemek kaşığı nişasta şeklinde olacak.
5.Tamamladığınız suyun üzerine nişastayı, şekeri, vanilyayı ve limon suyuyla rendelediğiniz kabuğunu katıp muhallebi gibi pişirilir.
6.Kaynayınca içine püre yaptığımız havuçları ekleyip bir iki taşım kaynatın.
7.Borcama kedi dili veya etimekleri dizip üzerine havuçlu karışım dökülür.
Afiyet olsun........
harikasınız sizz yaa:))
YanıtlaSilbayıldımm sunumunuza..
o nasıl şeker bir havuçtur öyleee:))
çok mutlu oldum uygulayıp beğenmenize:)
ellerinize o güzel yüreğinize sağlık...
gönül dolusu sevgilerimle...
:)))
Harika bir tatlı bu. Hafta sonu ben de yaptım. (Benimki de Ayşegül'ün tarifi)
YanıtlaSilAsla hayal kırıklığına uğratmayan bi tarif oldu.
Siz de hakkını vermişsiniz. Tatlının üzerindeki o minik havuca da bayıldım.
Elinize sağlık :)
Canım ellerine sağlık çok şık ve leziz bir tatlı.Ayşegül'cüğümde görünce çok beğenmiştim sevgiler.
YanıtlaSilalt kısmı şekerli değil ya, tatlı oluyor mu? şöyle şekerli suyla ıslatsak daha mı güzel olur? yoksa sade zaten süpper mi?
YanıtlaSilBende görmüş ve çok beğenmiştim..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Çok güzel görünüyor.
çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık. yalnız sormak istediğim birşey var: etimek ya da kedidilini ıslatmadan kullanıp üzerine direk harcı dökünce yeterli yumuşaklığa ulaşıyor mu?
YanıtlaSilCok cici bir tatli olmus. hafiftir eminim, ellerine saglik canim nefis gorunuyor
YanıtlaSilAblacım harika görünüyor ellerine sağlık balkabağı tatlısı gibi görünüyor.
YanıtlaSilafiyetler olsun
Rengi ve görüntüsü süperr. Eminim tadı da öyledir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbende dün gördüm sitede cok begendim...sunum süper ellerine saglık canım...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık, süper görünüyor.
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık bende deneyeceğim bu tarifi:)
YanıtlaSilnefis görünüyo:))
Mutfaktaki acemi
YanıtlaSilben etimek kullandım tabana hiç ıslatmadım havuç sosunun ıslatlığı yeterli geldi......
Ayşegül kedidili ile yapmış o da ıstatığından bassetmemiş yani kedidilli içinde geçerli aynı durum......
Aslı hiç şekerli suya gerek yok zaten nefis bir tatlı hafif yani ama istersen ıslatabilirsin......
YanıtlaSilhavuç olsun, havuçlu olsun bayılırımmmmmm
YanıtlaSilellerine sağlık
Çok hoş ve nefis görünüyor. Renk muhteşem. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil