Sayfalar

21 Kasım 2011

SOĞANLI YAHNİ

Az malzemelerle  yapabileceğiniz lezzetli yemeklerden biride soğanlı yahni yanına pilav ile nefis bir ziyafete dönüşür...
½ kilo az yağlı veya yağsız  kuşbaşı  dana eti
½ kilo arpacık soğan
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kağı tuz
Yapılışı :
Dana etini tencerede soteliyelim , suyunu salıp bırakınca üzerine 2 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim .. ( suyunu çekip pişmemiş ise ½ bardak daha sıcak su ekliyerek devam pişerlim )
Bu arada soğanları temizleyip yıkayalım.
Yumuşayan etlerin üzerine 1 çay bardağı ayçiçek yağı ilave ederek etleri biraz soteliyerek ayıkladığımız soğanları ilave ederek 5 dakika kadar daha devam soteliyerek etlerin ve soğanların üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekliyerek kısık ateşte 15 dakika pişrip tuzunuda ekleyip dinlenmeye bırakalım....
Afiyet olsun......

24 yorum:

  1. Canım çok severim ellerine sağlık mutlu haftalar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık, eşimin en sevdiği yemeklerden biri epeydir yapmamıştım, birde sizin tarifinizle denicem :)

    YanıtlaSil
  3. bu küçük soğanlara bayılıyorum yemeklere o kadar lezzet veriyorki ellerinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık. mutlaka bende yapmalıyım. soğanı çok severim.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık, enfes görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım bende çok severim

    YanıtlaSil
  7. Hem yemek, hem de çorba niyetine.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım,
    Bizim de ailece özellikle oğlumun çok sevdiği bir lezzet.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık sevgili yıldız,bende aynı yemeği havuç ve patates ilavesiyle yaparım bayılır bizimkiler..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. süper hafif bir tarif ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık Yıldız. İnsanın içini ısıtan sıcacık bir yemek hemde pratik...

    YanıtlaSil
  12. Dana etli tarifin tam bana göre Yıldızcım. Kuzu eti hiç yiyemiyorum.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Çok sağlıklı bir yemek olmuş.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık,arpacık soğanla nefis bir lezzet olmuş,sevgiler

    YanıtlaSil
  15. En sevdiğim yemeklerden biri..
    Yanında pilavla doyulmaz bir lezzet bence..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel bir yemek. Hem de az malzemeli. Ellerine sağlık.İyi haftalar.

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Salça, baharat,vb. malzemeler olmadığı için etin gerçek tadının ve lezzetinin ortaya çıktığı bir tarif. Umarım en kısa zamanda deneyebilirim. Afiyet, şifa olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık ablacımmm:)
    nefis görünüyor yahnin:))
    ben bu tarz et yemeklerini sevmesemde görüntünün güzelliğini inkar edemem dimi:)

    YanıtlaSil
  19. Üstüne yenibahar serpiştirip ham yaparım bunu. Ellerin dert görmesin Yıldız'ım.

    YanıtlaSil
  20. Afiyetler olsun, ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Aysel
    bloguna giremiyorum şöyle bir uyarı veriyor

    İçerik UyarısıGörüntülemek üzere olduğunuz blog yalnızca yetişkinler için uygun olan içerik içeriyor olabilir. Genel olarak, Google herhangi bir blogu incelemez ve onaylamaz. İçerik politikalarımızla ilgili daha fazla bilgi edinmek için, Blogger Hizmet Şartları'nı ziyaret edin.

    Anlıyorum ve devam etmek istiyorum Devam etmek istemiyorumYardım Merkezi | Hizmet Şartları | Gizlilik | İçerik Politikası | Geliştiriciler

    YanıtlaSil
  22. sade ve pratik bence nefis:) sevgilerimle
    seval

    YanıtlaSil
  23. çok lezzetli bir yemek olmuş:))) eline sağlık

    YanıtlaSil
  24. çok severim, çokta sık yapılan bir yemektir bizde :)

    YanıtlaSil