Sayfalar

8 Aralık 2011

BAZLAMA

Bazlama, diğer adıyla tava ekmeği hangi yöreye aittir bilinmez ama her yapan bizim yöre der , olsun varsın her yöre bizim o halde bazlama bizim yörelere ait ...
Malzemeler :
4-5 bardak un
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket instant maya
tuz ( 1 tatlı kaşığı )
1 tatlı kaşığı şeker
yoğurmak için ılık su
Yapılışı :
Mayayı bir bardak ılık suda bir tatlı kaşığı şeker ile birlikte karıştırılarak oda sıcaklığında kabarmaya bırakalım..
Kabarıp köpük köpük olan mayayı elenmiş 4-5 bardak unun ortasını havuz gibi açıp dökelim   tuz ve sıvıyağıda unun etrafına ekliyerek azar azar ılık su ilave edilerek yoğralım..
Yoğrulan hamurun üzerini  örtülerek oda sıcaklığında yarım saat kabarmaya bırakalım... Kabaran hamuru tekrar yoğurup  pişireceğiniz teflon tava büyüklüğünde açıp  15-20 dakika kadar daha üzerini örtülerek kabarmaya bırakalım.. .. Benim hamurumdan  tavam büyük olduğu için 2 adet çıktı...Hafifce yağlanmış teflon tavada açtığımız hamuru kısık ateşte ara sıra çevirerek kızarıncaya kadar pişirelim....
Afiyet olsun.......

27 yorum:

  1. ohhh misss.sıcacık arasına da tereyağ allahhh yemede yanında yatt:)))elinize sağlık.AYDA

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık , sıcak sıcak içine tereyağ offf süper

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ne güzel görünüyor. Bu hamuru akşamdan hazırlasak kahvaltıda yapmaya. Olur mu???

    YanıtlaSil
  4. aynı yorumu yazmışız canımız çekti demek ayda hn :)

    YanıtlaSil
  5. asumancığım akşamın bu saatlerinde başka ne düşünüyorki insan.tabiki yemek.akşama ne yapsam ne yesem:)yıldız hanımda öyle güzel anlatmışki:)))

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık ablacımm arasında yalnızca tereyağı hayal ediyorumm:))

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor ellerine sağlık yıldız'cım..

    YanıtlaSil
  8. mis gibi koktu....hafta sonu gelse de yapsam...benim diyet sallantıda zaten..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. tamda acıkmışım ne güzel yerdim ben onu şimdi :D

    YanıtlaSil
  10. bayılıyorum buna..pazarda 6 tane 1.5 biz yapamayanlara

    YanıtlaSil
  11. Kayınvalidem güzel yapar bazlamayı. Çankırılı olduklarından bazlama ve birkaç çeşit ekmek onların günlük yaptıkları işler arasında.Ben de denedim fakat onunkini tutmuyor. Bu arada seninkiler de çok güzel kızarmış yıldızcığım sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. üzerine tereyağını da sürüp yemek ne lezzetli olur.yanında da çay.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık ben de denemeyi düşünüyordum teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. İşte bu tam benlik sıcacık olucak içine tereyağı offf offf diyorum.Ellerinize sağlık;)

    YanıtlaSil
  15. Nefis olmuş,sıcacık ekmeğin arasını açıp tereyağ sürüp yemeli.Özendim şimdi bak ben de yapayım bari.

    YanıtlaSil
  16. çok severim bazlamayı, hem de çok.Sabah kahvaltısına hazır eder nenem.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. pan interesante luce delicioso,abrazos y saludos

    YanıtlaSil
  18. Yıldız işe yürüyerek gidip gelsen iyi olacak:))
    bayılırım bazlamaya
    Şu bayıldığım şeyleri bir görmesem süper olacak ama...:)

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize sağlık. Bizde ailecek bazlamayı severiz. Dolmaya da bekilerim :)

    YanıtlaSil
  20. ahhh ahh...
    :))
    nasıl sewerim bi bilseniz..
    ellerinize sağlıkk..
    nasıl güüzel olmuşlarr..
    hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  21. Bende çok seviyorum neile yersen ye kendisi güzel ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık yıldızcım çok severim bazlamayı yarın senin tarifle deneyeceğim .nefis görünüyor.hayırlı cumalar canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Hangi yöreye ait olursa olsun, harika görünüyor, sıcak sıcak yemeyeli epey oldu. Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. senin tüm ekmek tariflerin mükemmel valla...harikasın...

    YanıtlaSil
  25. bizde de çok yapılır ellerine sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  26. Quantas delícias amiga, parabéns, um abraço.

    YanıtlaSil
  27. Yıldız ablacım nasılsın ellerine sağlık

    YanıtlaSil