Bazlama, diğer adıyla tava ekmeği hangi yöreye aittir bilinmez ama her yapan bizim yöre der , olsun varsın her yöre bizim o halde bazlama bizim yörelere ait ...
Malzemeler :
4-5 bardak un
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket instant maya
tuz ( 1 tatlı kaşığı )
1 tatlı kaşığı şeker
yoğurmak için ılık su
Yapılışı :
Mayayı bir bardak ılık suda bir tatlı kaşığı şeker ile birlikte karıştırılarak oda sıcaklığında kabarmaya bırakalım..
Kabarıp köpük köpük olan mayayı elenmiş 4-5 bardak unun ortasını havuz gibi açıp dökelim tuz ve sıvıyağıda unun etrafına ekliyerek azar azar ılık su ilave edilerek yoğralım..
Yoğrulan hamurun üzerini örtülerek oda sıcaklığında yarım saat kabarmaya bırakalım... Kabaran hamuru tekrar yoğurup pişireceğiniz teflon tava büyüklüğünde açıp 15-20 dakika kadar daha üzerini örtülerek kabarmaya bırakalım.. .. Benim hamurumdan tavam büyük olduğu için 2 adet çıktı...Hafifce yağlanmış teflon tavada açtığımız hamuru kısık ateşte ara sıra çevirerek kızarıncaya kadar pişirelim....
Afiyet olsun.......
ohhh misss.sıcacık arasına da tereyağ allahhh yemede yanında yatt:)))elinize sağlık.AYDA
YanıtlaSilellerine sağlık , sıcak sıcak içine tereyağ offf süper
YanıtlaSilellerine sağlık ne güzel görünüyor. Bu hamuru akşamdan hazırlasak kahvaltıda yapmaya. Olur mu???
YanıtlaSilaynı yorumu yazmışız canımız çekti demek ayda hn :)
YanıtlaSilasumancığım akşamın bu saatlerinde başka ne düşünüyorki insan.tabiki yemek.akşama ne yapsam ne yesem:)yıldız hanımda öyle güzel anlatmışki:)))
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımm arasında yalnızca tereyağı hayal ediyorumm:))
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık yıldız'cım..
YanıtlaSilmis gibi koktu....hafta sonu gelse de yapsam...benim diyet sallantıda zaten..ellerinize sağlık
YanıtlaSiltamda acıkmışım ne güzel yerdim ben onu şimdi :D
YanıtlaSilbayılıyorum buna..pazarda 6 tane 1.5 biz yapamayanlara
YanıtlaSilKayınvalidem güzel yapar bazlamayı. Çankırılı olduklarından bazlama ve birkaç çeşit ekmek onların günlük yaptıkları işler arasında.Ben de denedim fakat onunkini tutmuyor. Bu arada seninkiler de çok güzel kızarmış yıldızcığım sevgiler...
YanıtlaSilüzerine tereyağını da sürüp yemek ne lezzetli olur.yanında da çay.ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık ben de denemeyi düşünüyordum teşekkürler
YanıtlaSilİşte bu tam benlik sıcacık olucak içine tereyağı offf offf diyorum.Ellerinize sağlık;)
YanıtlaSilNefis olmuş,sıcacık ekmeğin arasını açıp tereyağ sürüp yemeli.Özendim şimdi bak ben de yapayım bari.
YanıtlaSilçok severim bazlamayı, hem de çok.Sabah kahvaltısına hazır eder nenem.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilpan interesante luce delicioso,abrazos y saludos
YanıtlaSilYıldız işe yürüyerek gidip gelsen iyi olacak:))
YanıtlaSilbayılırım bazlamaya
Şu bayıldığım şeyleri bir görmesem süper olacak ama...:)
Ellerinize sağlık. Bizde ailecek bazlamayı severiz. Dolmaya da bekilerim :)
YanıtlaSilahhh ahh...
YanıtlaSil:))
nasıl sewerim bi bilseniz..
ellerinize sağlıkk..
nasıl güüzel olmuşlarr..
hayırlı cumalar...
Bende çok seviyorum neile yersen ye kendisi güzel ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
ellerine sağlık yıldızcım çok severim bazlamayı yarın senin tarifle deneyeceğim .nefis görünüyor.hayırlı cumalar canım.sevgiler.
YanıtlaSilHangi yöreye ait olursa olsun, harika görünüyor, sıcak sıcak yemeyeli epey oldu. Ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilsenin tüm ekmek tariflerin mükemmel valla...harikasın...
YanıtlaSilbizde de çok yapılır ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler:)
Quantas delícias amiga, parabéns, um abraço.
YanıtlaSilYıldız ablacım nasılsın ellerine sağlık
YanıtlaSil