Malzemeler :
1 küçük karnıbahar
2 yumurta
1 bardak rendelenmiş veya küp küp doğranmış peynir
½ paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
½ demek dereotu
1 tatlı kaşığı tuz ( tuz oranını kullanacağınız peynirin tuzuna göre ayarlayın )
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzerine çörekotu
Yapılışı :
Karnıbaharı parçalayıp yıkayıp tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlıyalım sudan çıkararak soğumaya bırakalım.
Soğuyan karnıbaharı çatal ile ezelim ...
Diğer taraftan yumurtaları tel çırpıcı ile çırpıp içine diğer malzemeleri ekliyerek karıştıralım ve içine ezmiş olduğumuz karnıbaharları ekliyerek karıştıralım.
Yağlanmış kalıplara veya tepsiye dökerek üzerine çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında üzeri kızarıncaya kadar fırınlıyoruz..
Yada bu işlemi teflon tavada ocak üzerinde çevirek pişirebiliriz...
Afiyet olsun.....
Heh he çocukları kandırmaca keki olmuş, onu yemem bunu yemem diye annelerle iddialaşmasınlar değil mi?
YanıtlaSilEllerine sağlık, afiyetler olsun:)
tuzlu kekleri çok severim. birçok çeşidini denediğim halde karnabaharı hiç düşünmemiştim. iyi fikir. ellerinize sağlık.
YanıtlaSildeğişik bir tarif bende deneyecegim ama peynirsiz olarak artık...sevgiler ellerine saglık...
YanıtlaSilçocuklara karnıbahar yedirmenin bir yolu ellerine sağlık canım ilk fırsatta deneyeceğim:)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımmm..
YanıtlaSilnefis bir kek olmuş bu kesinn:) ,deneyeceğim bu keki:))
karnıbahar sevmeyen kızım bunu böyle yer mi acaba?
YanıtlaSilbence çocuklara sebzeyi sevdirmenin güzel bir yolu
Canım ellerine sağlık tuzlu muffin
YanıtlaSilleri çok severim sevgiler.
Çok güzel görünüyor ,ellerinize sağlık.Karnıbahar için çok güzel bir alternatif olmuş.
YanıtlaSilçok değişik bir fikir denemeye değer bence,ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilTuzlu kek deyince karnıbahar aklıma gelmezdi,güzel fikir:)
YanıtlaSilKarnabaharı sevdirecek bir tarif, ellerinize sağlık, nefis bir görüntü. Yeşil soğan ve kırmızı kapya biberin de çok yakışacağını düşünüyorum, bir uygulasam mı, acaba:))
YanıtlaSilSevgiler....
değişik bir yemek-ikramlık olmuş. Ellerine sağlık
YanıtlaSilEvdekiler, "artık tuzlu bişeyler yapsan" demeye başlamıştı bana. Ben kesin yaparım bunu. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilKarnibahari çok severim ve asla kek yapmak aklima gelmezdi. Kim bilsin ne guzel olmustur. Ellerin dert görmezsin canim
YanıtlaSilkarnıbahar kızartmasını çok severim ama senin tarifi ilk kez duydum,inşallah deniyeceğim bende,,,elleirne sağlık canım,sevgiler,öpüyorum :)
YanıtlaSilKarnıbaharın bu kadar güzel bir şekilde yapılabileceği aklıma gelmezdi. Ellerine sağlık yıldızım. Çok iyi fikir. Sevgilerimle...
YanıtlaSilwaww arkadaşım yine döktürmüşsün ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilama ne yalan diyeyim benim aklım hindistan cevizli kurabişlerde kaldı onları not aldım :)
Karnıbahar sevmeyenlere yedirebilmek için güzel bir tarif Yıldızım.
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Sevgiler..
karnıbaharı çok sevmeme rahmen hiç aklıma gelmezdi.en kısa zamanda deniyorum.evet evet mutlaka denemeliyim:))
YanıtlaSilçok değişik bir kek olmuş merak ettim tadı nasıl diye yapmalımı acaba?
YanıtlaSilellerine sağlık.
Bence süper bir tarif olmuş ellerine sağlık,herzamanki gibi yine çok değişik bir alternatif sundun,sevgilerimle
YanıtlaSilkarnıbaharı çok seven biri olarak en kısa sürede denemeliyim.teşekürler
YanıtlaSilbaşlığı görünce yokk artıkkk dedim ama mücver tadında kek kalıbında süper olmuştur bunu deneyebilirim ellerine sağlık canım
YanıtlaSiltabikide kek sadece tatlı olmaz,hatta benim için en güzeli tuzlu olanlarıdır:)
YanıtlaSilellerine sağlık farklı bir kek olmuş,eminim tadıda nefistir,ellerine sağlık..
karnıbahar sevmeyenlere duyurulur.çok güzel görünüyor deneyeceğim.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilaaa çok ilginç elinize sağlık denemeye değer spor yaptığım için kızarmasını o kadar çok özlediğim halde yapamadım ama bunu yapar azıcık yerim elinize sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika görünüyorlar :)
YanıtlaSilharika görünüyor, denemek lazım.teşekkürler.
YanıtlaSilsevgiler