100 gr karnıbaharda 27 kalori 2.7 gr protein, 5.2 gr karbonhidrat, 0 kolestrol, 0.2 gr yağ, 1 gr lif, 56 mgr fosfor,21 gr kalsiyum,0.7 mgr demir,295 mgr potasyum ve vitamin açısından çok zengin olduğunu ...En önemlisi göğüs kanserine karşı koruyucu olduğunu ...O halde daha sık tüketmek gerekli en kısa zamanda başka bir karnıbahar tarifi daha vereceğim ama şimdi karnıbahar yemeği tarifine geçelim...
Malzemeler :
1 orta boy karnıbahar
1 bardak haşlanmış nohut ( nohut yerine havuç olabilir )
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber
isteğe göre kıyma
Yapılışı : Karnıbaharın kök kısmını kesip parçalayıp yıkıyoruz..
İnce kıyılmış kuru soğanı zeytinyağında hafif kavurup içine salçasınıda ekliyerek bir kaç dakika soteliyoruz... Kavrulan soğan ve salçanın içine haşlanmış nohut,kararınca tuz ve ½ litre sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz..
Kaynayan salçalı suyun içine parçaladığımız karnıbahar dallarını koyup kısık ateşte ortalama 15 dakika yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ... Arzu edilirse üzerine karabiber serperek servis ediyoruz.. Afiyet olsun.......
ÇOK SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilEllerine saglik canim afiyetler olsun .Karnibahari cok seviyorum sebze olarak
YanıtlaSilKarnıbaharı çok severim nohutlu hiç denemedim. güzel görünüyor.ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilyayınlanacak bir karnıbahar postum vardı şu şifre hırsızı yüzünden dünden beri allak bullak oldum,off çok yoruldum ilk kez böyle bişey başıma geldi
YanıtlaSilellerine sağlık canım karnabahrın her halini severim ama nohutlu hiç denememiştim,birde öyle denemek gerek,mutlu akşamlar..
YanıtlaSilBen de karnabaharı çok severim.Genel de de kıymalı yapıyorum.Bu sefer ben de nohut koyayım.Sevgiler:)
YanıtlaSilKarnıbaharın yemeğinide severim ama evdekilere yediremiyorum hepsi bana kalıyor ne gıcıklar demi..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım bende böyle nohutlu yapıyorum. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler..
bizim evde hiç pişmeyen bir yemektir.genellikle kızartması yenir.ellerine saglık.
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım
YanıtlaSilmmmm harika olmuş
ben çok pişiririm
çok da severim
muhabbetle
:))
ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok canım çekti șu an...
YanıtlaSilçok lezziz gözüküyor
ellerine saĝlık :-))))
Ellerine sağlık eşim sevmediği için uzun zamandır yapmıyorum canım çekti:(
YanıtlaSilPorselendemlik.com tarafından hazırlanmış olan,
YanıtlaSil"Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği"nin 73.hafta ev sahibesiyim...
6 Mart-7 Nisan tarihleri arasında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com yani ben göndereceğiniz birbirinden güzel tarifleri blogumda yayınlayacağım...
Tariflerinize 73.hafta Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için gelibolu17 ye gönderiyorum diye not düşüp bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...
Ama bakın varya samimi söylüyorum peşin peşin,diğer ev sahibelerine tarif gönderen herkesten tarif bekliyorum,eğer yollamazsanız,çeşitli bahaneler uydurup,yok biz duymadık,yok davet edilmedik deyip tarif yollamazsanız çok pis trip atarım,hepinise küserim :) Duyanlar duymayanlara söylesin hadi canlarım benim,sizi çok seviyorum ve birbirinden güzel tariflerinizi bekliyorum...
Selamlar,sevgiler,hoş-kalınız :)
Allah allah.
YanıtlaSilŞifre hırsızı da ney yaw.
Ellerine sağlık.
Şaşırmış anne Çiğdem
Çok sevilen bir sebze olmasa da her kış en az iki defa yapmaya çalışıyorum.Farklı tarifler deneyerek.Elinize sağlık.
YanıtlaSilbizde de karnabahar var bugün şap şup : )
YanıtlaSil