Sayfalar

27 Nisan 2012

PELMENİ

Pelmeni bana göre mantının irisi ve kolay mantı; özellikle çalışan hanımlar için  pratik. Pelmeni  tarifini aldığım arkadaşım yeturlalezzetkarelerinin  blog linkini veremiyorum sanırım blogunda bir sorun var sayfası kapanmış görünüyor...Esasen bir Rus yemeği olan pelmenin malzemelerine gelince bildiğimiz mantıdan pek bir farkı yok..
Malzemeler :
3 bardak un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
su ( yoğurmak için )
İç malzemeleri :
 250 gr kıyma
 1 kuru soğan
tuz
karabiber
1 kaşık irmik
Üzerine
sarımsaklı yoğurt
tereyağ
Yapılışı : Un yumurta ve tuz bir kaseye alınarak azar azar su eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilerek üzerini  örtüp  yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır ...
Bu arada iç malzemeler hazırlanır.. Soğan ince ince doğranarak kıyma, tuz , karabiber ve irmik eklenerek iyice karıştırılır...
Dinlenen hamur unlu tezgah üzerinde çok ince olmayacak şekilde açılarak çay bardağı veya su bardağıyla daireler çıkartılır...
Bu dairelerin bir kenarına hazırlanmış olan  kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar konarak ikiye katlanır (poğaça görünümünde olacak şekilde olmalı )  katlanan hamurun iki ucunu birleştirip  hafifçe bastırarak birbirine yapıştırılır..Tüm hamur bu şekilde yapılarak tuzlu kaynar suda pişirilip  üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı dökülerek sıcak servis edilir...
Afiyet olsun.......

19 yorum:

  1. yıldızcığım eline sağlık canım güzel olmuş. bu arada senin armutlu tartını yaptım. nefis oldu canım yayınladım. sağ olasın sayende kolay bir tart tarifine kavuştuk. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.Ben emekliyim ama pratik tarifleri seviyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. değişik bir mantı canım.ama çok güzel görünüyor.ellerinesağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sadece şekli farklı bir mantı değil mi? Çok severim sarımsaklı yoğurtlu herşeyi. Mantıyı da çok sevdiğim için bunu da beğeneceğime şüphe yok. Ellerine sağlık Yıldız.

    YanıtlaSil
  5. hep yapmak istemişimdir ..

    YanıtlaSil
  6. yeşimde görmüştüm bu tarifi ama denemek nasip olmadı ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ilginç bir isim koymuşlar.
    tekrdağlı bir arkadaşım vardı onlarda böyle kapatıyorlar ve içine pirinçli bir karışım koyuyorlardı.
    mantı olsun da şekli şemali sorun değil aslında demi:)))

    teşekkürler canım sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Yildizcigim,cok tuttum bu mantiyi
    tadi ayni olduktan sonra ha kücük ha büyük ne farkeder.Ellerine saglik,yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  9. CANIM ABLAM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ
    :)
    BENDE ÖDÜLÜN VAR...

    YanıtlaSil
  10. Selamlar canım buloğunu izlemeye aldım mükemmel bana da beklerim Ferideco'ya yalnız Pelmeni çok güzel ve leziz görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Denemek lazım biraz hamuru kalın olur gibi geldi bana.Ellerine sağlık,sen yaptığına göre kesin güzeldir,sevgiler

    YanıtlaSil
  12. blogumda bu güzel lezzetleri bekleyen bir ödül var. uğramanız ve almanız dileğiyle...ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar Yıldız Hanım;

    Bende ödülünüz var alırmısınız :))

    Sevgilerimle...
    Eda

    YanıtlaSil
  14. Büyüksün.
    Ellerine sağlık.
    Bakalım katlama işini becerebilecekmiyim.

    Mantı sever anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  15. YILDIZIM NERELERDESİN BENDE ÖDÜLÜN VAR İDİ.HERKES GELDİ SEN GELMEDİN GİBİ.
    BU ARADA MANTI ÇOK GÜZEL PRATİK LEZİZ. ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM. BENDE EPEYDİR SANA UĞRAYAMAMIŞTIM ÖZLEDİM. SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  16. Pelmeni, enteresanmış ismi.Yapımını da kolay anlatmışsınız.Yapmak gerekecek.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  17. Kendi isteğiyle kapatmış Yıldız hanım...facebooktan duyurmuş birileri kötü eleştiriler mi ne yazmış...herneyse çok arkadaşları kızgın kimseye bişey demeden kapattı diye...mantı çok güzel gözüküyor..eline sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Canım ablam ellerine sağlık.
    Mmmmmmm misler gibi.

    YanıtlaSil