Sayfalar

2 Nisan 2012

SARMAŞIK KAVURMASI

Sarmaşık bir enginar iki sanki bu bitkiler benim için yaratılmış her gün yesem bıkmam ne yazık ki sadece baharda yetişiyorlar neyse ki derin dondurucular sayesinde baya bir saklıyorum evdekilerin pek damak tadına uymayınca hepsi bana kalıyor ...

Ege yöresinin ot kavurmaları ve haşlamaları pek meşhurdur .. Sevgili Safiye 'de bu sıralar " Yöresel Lezzetler Etkinliği" ne ev sahipliği yapıyorken ben de tam zamanı deyip sarmaşık kavurmasıyla etkinliğe katılıyor arkadaşıma kolaylıklar diliyorum....
Malzemeler :
2 demet sarmaşık
1 kuru soğan
zeytinyağı
2 adet yumurta ( mümkünse köy yumurtası )
tuz
Yapılışı :
Sarmaşıklar yıkanır ve el ile ortalama 1 cm aralıklarla üst kısımdan başlayarak  dibe doğru sert kısmına gelinceye kadar kırılır...
Kuru soğan yemeklik doğranır zeytinyağı ve hazırlanan sarmaşıklarla beraber kavrulur ...
İyice yumuşayan sarmaşıklara kararınca tuz eklenerek yumurtalar kırılır ...
Yumurtalarda pişince istenirse üzerine kırmızı pul biber veya karabiber serpilerek servis edilir....
Afiyet olsun...
Not : Pişirme aşamasında otları pek fazla karıştırmamaya özen gösterin aksi halde acı olur ben bu otun acı tadını sevdiğim için ara sıra karıştırıyorum...

17 yorum:

  1. Aaaa ben bunu niye hatırlamıyorum yıldızcım. Hiç hatırlamıyorum. Bir tek asma yapraklarının ucundaki filiz dalları koparır incecik salataya kıyardık. Bunu hatırlamıyorum. İlginç..

    YanıtlaSil
  2. aaay ben bunu çok severim bu çook güzel olur...
    ellerinize sağlık..
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çookk güzell göörünüyorr:)
    ellerine sağlıkk canımm..
    mutlu ve huzurlu bir hafta dilerim..
    sevgler...

    YanıtlaSil
  4. oh oh, pek leziz pek severim.İyi ki var şu otlar değil mi:)

    YanıtlaSil
  5. Yıldız hanım çok teşekkürler bende bu tarifi yapıp eklemek istiyordum bizdede var bundan bizde kalemşe deriz kalemşenin toplaması ayrı keyifli çalıların bögürtlen aygıt gibi agaçaların arasında çıkıyo memlekette olucaksın eşim benim çok toplardı daha çabuk bulurdu herkesden ben bulamazdım neyse tarif aynı bizde böyle yapıyoruz ALLAH razı olsun senden desdegin için teşekkürler tarifini gönderi sırasına göre yayınlıcam arkadaşım tekrar katılmanı beklerim

    YanıtlaSil
  6. Bende hergün olsa yerim sarmaşık ve enginari..tam zamani zaten simdi..ellerinize saglik..evlendikten sonra tanistim bu lezzet ile Iyi ki tanimisim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık yıldızcığım daha önce ne gördüm nede yedim bu sarmaşığı ama egeliler otlar yönünden epeyce şanslılar. oh yiyin afiyetle güzel güzel. sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  8. Yıldız hanım bu arap saçımı İzmirli komşum getirirdi izmirden gelirken...bende otları çok seviyorum...enginar zaten ilk sebzem tek geçerim...deniz börülcesi yaz gelsede yesek sevgiler buaralar ziyaretleriniz hiç olmuyor özledim sizi....

    YanıtlaSil
  9. günaydın canım.bizde de sevilir.yumurtalı veya yoğurtlu nasıl olursa olsun yenir.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    Çok güzel görünüyorlar, ben de ot yemeklerine çok düşkünüm.Baba tarafım Giritli, otun her çeşidi tüketilir bizde.Ama İstanbul da pek bulamıyorum maalesef.Yumurtalı sarmaşık da çok lezzetli olur, ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Selamlar yıldız hanım tarifin yayında hiç unuturmuyum seni böyle güzel arayıpda bulamadıgım tarif ama senden önce gelen tarifler vardı genede seni öne aldım ellerine saglık çok güzel tarif kazandıdın etkinlige tekrar katılmanı beklerim canım .Ayrıca eşime gösderdim sarmaşıkları 10 gün izin alalım memlekete gidelim kalemşe toplamaya diyo bizi hatıralara götürdün teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. oohhh mis gibi ellerine sağlık ot gibisi var mı ya : )

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Vuslat
    bu otu belkide annen yapmamıştır veya yapmıştırda sevmemişinizdir ondan tanımıyor olabilirsin canım herkes acı tadından dolayı sevmiyor çünkü...

    YanıtlaSil
  14. çok severim değişik otları hatta bütün otları severim ellerine sağlık canım,imkanım olsa mutlaka denerdim ama buralarda hiç rastlamadım..

    YanıtlaSil
  15. ELİNE SAĞLIK CANIM BENDE BAYILIRIM SARMAŞIĞA :) ŞU SIRALAR BOL BOL YİYORUM :)

    YanıtlaSil
  16. egeye ait nekadar güzel otlar var malesef biz istabulda bu kadar çeşit bulamıyoruz..Ellerinize sağlık eminim çok güzel olmuştur..

    YanıtlaSil
  17. 3 dakika dan fazla pisirmeyin suyunu salmaya basladigi anda yumurtalari kirin.biraz cig olacak ama bunun tadi boyle olur ve kesinlikle aci olmaz

    YanıtlaSil