Sayfalar

28 Mayıs 2012

NURANİYE

Pratik ve lezzetli bir meze türü olan nuraniye adını nereden aldı bilmiyorum ama daha önce tadına bakmadıysanız tarifi uygulayıp denerseniz vazgeçilmezleriniz arasına gireceğinden eminim....

Malzemeler :
½ kilo kabak ( mümkünse girit kabağı )
3-4 dal taze soğan
½ demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç veya arpa şehriye
tuz
sarımsaklı yoğurt ( süzme yoğurt )
Yapılışı :
Taze soğanı temizleyip ince ince kıyıp zeytinyağında soteliyelim...
Kabakları rendeleyip  soğanların içine ekleyerek  pişirelim tuzunu da ekleyelim ki kabaklar suyunu salsın...
Bir çay bardağı pirinçi yıkayarak kabakların üzerine ilave edelim kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya  kadar pişirelim.. Kabakların suyu pirinçler için yeterli gelmezse ½ çay bardağı sıcak su ilave edebiliriz....
Pişen kabaklı pirinçin içine ½ demet ince kıyılmış dereotu koyarak karıştıralım ve soğumaya bırakalım....
Sarımsaklı süzme soğurt hazırlayıp iyice soğuyan kabaklarla karıştırıp servis tabağına alarak üzerini süsleyelim....Bir kaç saat dinlenirse daha iyi özleşmiş olacaktır....
Afiyet olsun......

24 yorum:

  1. BUNU HİÇ DENEMEDİM,NOT ALDIM ,ELLERİNE SAĞILIK CANIM BENİM.

    YanıtlaSil
  2. servis tabağın süper,Ramazan pidesi gibi :))))
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ben kabağı her türlü sevenlerdenim. Eminim bu da çok güzeldir:)))

    YanıtlaSil
  4. Şahane olmuş, ellerine sağlık.Damak tadıma uygun bi tarif,görüntü de çok güzel. Girit kabağını burda pek bulamıyorum.İzmirde şanslısınız bu konuda.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba yaz için ideal bir tarif ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Kabağa bayılırım, çünkü kalorisi az.Bunu hemen bu hafta yapıyorum.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. yıldızcığım sen bu kadar iddialı konuştaysan ben de yaparım bu mezeyi. eline sağlık canım bak akşam akşam bana iş çıkardın. sevgiler selamlar olsun...

    YanıtlaSil
  8. bunu çok severim servis tabağın çok cici
    sevgiler yıldızcım öptüm

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık.Ben seveceğimden eminim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Güzel bir kabak ve meze alternatifi, üstelik çok da leziz.En kısa sürede yapmalıyım,elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Lezzetini bilmiyor ama tahmin edebiliyorum. Lakiiiiin.. Görüntü süper:) Ellerine sağlık Yıldızım..

    YanıtlaSil
  12. aa o tabak mı :D ben de tarifte alttaki kısmı anlatmanızı bekliyorum :)) ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, nuraniyeyi bizim buralarda bilmeyiz ama ilk fırsatta deniyeceğim.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık çok güzel sunum on mumara

    YanıtlaSil
  15. bunu yapmam lazım. Elerine sağlık. Bende bekliyorum www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Nefis bir yaz salatası bu arkadaşım eline sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. değişikmiş ,biraz da Serbın sıyıtmayı hatırlattı bana bu ekşisiz hali sanki.

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  18. Ben bu tarife YILDIZIYE diyorum,ellerine saglik arkadasim.
    Yiyenlere afiyetler olsun........

    YanıtlaSil
  19. yıldızcım ben bunu veya benzerini biliyordum ama unutmuşum. hatırlattığın iyi oldu.ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  20. içinde kabak olan her yemeği afiyetle yerim..Biz bu tarifi prinç koymadan yapıyorduk bide sizin tarifinizle denicem..Ellerinize sağlık çok güzel görünüyo..bundan sonra takipçinizim..benimde 3 günlük bir bloğum var sizide kendi bloguma beklerim:))

    YanıtlaSil
  21. ellerinize sağlık cok güzel duruyor

    YanıtlaSil
  22. Harika görünüyor. Blogunuzun isminede içeriğinede bayıldım takipteyim sevgilerle:))

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  24. tadına bakmadan sevdim bile ellerine sağlık

    YanıtlaSil