Pratik ve lezzetli bir meze türü olan nuraniye adını nereden aldı bilmiyorum ama daha önce tadına bakmadıysanız tarifi uygulayıp denerseniz vazgeçilmezleriniz arasına gireceğinden eminim....
Malzemeler :
½ kilo kabak ( mümkünse girit kabağı )
3-4 dal taze soğan
½ demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç veya arpa şehriye
tuz
sarımsaklı yoğurt ( süzme yoğurt )
Yapılışı :
Taze soğanı temizleyip ince ince kıyıp zeytinyağında soteliyelim...
Kabakları rendeleyip soğanların içine ekleyerek pişirelim tuzunu da ekleyelim ki kabaklar suyunu salsın...
Bir çay bardağı pirinçi yıkayarak kabakların üzerine ilave edelim kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.. Kabakların suyu pirinçler için yeterli gelmezse ½ çay bardağı sıcak su ilave edebiliriz....
Pişen kabaklı pirinçin içine ½ demet ince kıyılmış dereotu koyarak karıştıralım ve soğumaya bırakalım....
Sarımsaklı süzme soğurt hazırlayıp iyice soğuyan kabaklarla karıştırıp servis tabağına alarak üzerini süsleyelim....Bir kaç saat dinlenirse daha iyi özleşmiş olacaktır....
Afiyet olsun......
BUNU HİÇ DENEMEDİM,NOT ALDIM ,ELLERİNE SAĞILIK CANIM BENİM.
YanıtlaSilservis tabağın süper,Ramazan pidesi gibi :))))
YanıtlaSilellerine sağlık...
ben kabağı her türlü sevenlerdenim. Eminim bu da çok güzeldir:)))
YanıtlaSilŞahane olmuş, ellerine sağlık.Damak tadıma uygun bi tarif,görüntü de çok güzel. Girit kabağını burda pek bulamıyorum.İzmirde şanslısınız bu konuda.Sevgiler:)
YanıtlaSilMerhaba yaz için ideal bir tarif ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilKabağa bayılırım, çünkü kalorisi az.Bunu hemen bu hafta yapıyorum.Elinize sağlık.
YanıtlaSilyıldızcığım sen bu kadar iddialı konuştaysan ben de yaparım bu mezeyi. eline sağlık canım bak akşam akşam bana iş çıkardın. sevgiler selamlar olsun...
YanıtlaSilbunu çok severim servis tabağın çok cici
YanıtlaSilsevgiler yıldızcım öptüm
Ellerine sağlık.Ben seveceğimden eminim.Sevgiler:)
YanıtlaSilGüzel bir kabak ve meze alternatifi, üstelik çok da leziz.En kısa sürede yapmalıyım,elinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilLezzetini bilmiyor ama tahmin edebiliyorum. Lakiiiiin.. Görüntü süper:) Ellerine sağlık Yıldızım..
YanıtlaSilaa o tabak mı :D ben de tarifte alttaki kısmı anlatmanızı bekliyorum :)) ellerinize sağlık!
YanıtlaSilMerhaba, nuraniyeyi bizim buralarda bilmeyiz ama ilk fırsatta deniyeceğim.Ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel sunum on mumara
YanıtlaSilbunu yapmam lazım. Elerine sağlık. Bende bekliyorum www.bakbuharika.blogspot.com
YanıtlaSilNefis bir yaz salatası bu arkadaşım eline sağlık sevgiler...
YanıtlaSildeğişikmiş ,biraz da Serbın sıyıtmayı hatırlattı bana bu ekşisiz hali sanki.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Ben bu tarife YILDIZIYE diyorum,ellerine saglik arkadasim.
YanıtlaSilYiyenlere afiyetler olsun........
yıldızcım ben bunu veya benzerini biliyordum ama unutmuşum. hatırlattığın iyi oldu.ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSiliçinde kabak olan her yemeği afiyetle yerim..Biz bu tarifi prinç koymadan yapıyorduk bide sizin tarifinizle denicem..Ellerinize sağlık çok güzel görünüyo..bundan sonra takipçinizim..benimde 3 günlük bir bloğum var sizide kendi bloguma beklerim:))
YanıtlaSilellerinize sağlık cok güzel duruyor
YanıtlaSilHarika görünüyor. Blogunuzun isminede içeriğinede bayıldım takipteyim sevgilerle:))
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSiltadına bakmadan sevdim bile ellerine sağlık
YanıtlaSil