Havaların ısınmasıyla artık pazar tezgahlarında değişik sebzeler yerini almaya başladı, kış boyunca pazardan biber patlıcan gibi sebzeler alıp yemem her şey zamanında tüketilmeli bana göre kışın ise yazın kuruttuğum biberleri kullanırım....Yazdan kuruttuğum biberlerin sonuncusunu da yoğurtlu yaptım genellikle kuru biberleri kuru fasulye gibi yemeklerin içine koyarım bir kısmını da bu şekilde yoğurtlu yaparım...
Malzemeler :
kuru biber
zeytinyağı
yoğurt ( tercihe göre sarımsaklı )
Yapılışı :
Kuru biberler iyice gözden geçirilerek ayıklanır ve iyice yıkanır...
Tuzlu suda haşlanarak suyu süzülerek zeytinyağında karıştırarak 10 dakika kadar sotelenir ve soğumaya bırakılır....Öte yandan sarımsaklı yoğurt hazırlanarak haşlanmış ve soğumuş biberlere dökülerek karıştırılır...
Afiyet olsun......
harika olur ailecek severiz sizinkide çok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilbayaa agzim sulandi
YanıtlaSilAyy ne fenasın he nerdne bulcaz şimdi öyle kuru biberide yapcaz bu ymeğin aynını :)
YanıtlaSilNeyse sana afiyet olsunnn fazla bakamiycim dayanamıyorum :)
ben gider,kedi eremediği ciğere pis dermişya benim şimdik illa bu tarife bir kup takmam lazım,hıımm buldum,başlık yanlış olmuş yoğur lu yazmışsın yoğurtlu yazacağına :)
taktımı takarımm,öpüldün selamlar :)
ay nasıl canım çekti valla...ben bı koşu aktara gıdyorum....
YanıtlaSilellerine sağlık..
bizde de tüketilmez hiç mevsimi dışında sebze. En iyisi kurutmak, dondurucuya koymak.
YanıtlaSilyoğurtlu biberse harika görünüyor ellerine sağlık:))
Çok güzel görünüyor, canım çekti hani derler ya ağzımın suyu aktı aynen oyle oldu.Çok severim, uzun süredir yapmamıştım ben de.Ellerinize sağlık, sevgiler:)
YanıtlaSilBayiliyorum bu tada…..Bayiliyorummmm….
YanıtlaSilbenimde çok canım çekti neredeyse evlendiğimden beri yemedim eşim hiç sevmez böyleşeyleri. bense bayılırım annem çok yapar bir sipariş etmek lazım anneme... ellerine sağlık
YanıtlaSilbu sıcaklarda en güzel giden yiyecek yogurtlu olanlardır.ellerine saglık.
YanıtlaSilellerine sağılık .
YanıtlaSilnasıl kurutuyorsun biber,ben 1-2 kere denedim,kurtlandı,ama kurutmayı isterdim.
Ay ne güzel olmuştur O
YanıtlaSilValla ellerine sağlık
Sevgiler
Aaaa Yıldızcım ne tesadüf bugün öğlen bende tam bundan yedim. Ellerine sağlık. Sevgilerimle..
YanıtlaSilyıldızcığım ben de çok severim böyle yoğurtlu kuruları. Hatta ben patlıcan ve kabak da kuruları ekliyorum bazen. öyle de güzel oluyor. eline sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇok severim ama ben bunu:)
YanıtlaSilSevgiler:)
ellerine sağlık dün akşam yapmıştım bende çok da severiz.
YanıtlaSilBen de kış boyunca domates, patlıcan, biber almamaya dikkat ederim. Her sebze ve meyveyi mevsiminde tüketmekten yanayım. İzmir'deyken Bostanlı pazarında kuru sebze satan pazarcılar dolaşırdı. O vakitler pek kuru sebzelere yönelmiyorduk. Evlenince kuru sebzeleri çok sevmeye başladım. Kuru biberi dolmasını yaparak kullanıyorum. Böyle yoğurtlanmış hali de pek hoş olmalı. Ellerine sağlık Yıldız cım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilBana da bir arkadaşım vermişti, geçen Yaz öğrendim bu tarifi.
Ne pratikmiş.
Cahil anne Çiğdem
çok güzel görünüyor valla :) ellerine sağlık
YanıtlaSilama ben bu kuru biber ve patlıcanı sevemedim gitti yiyemiyorum nedense :D yemek de istiyorum ama :D
Kuru sebzelerden yapılan her şeyi severim,özellikle de böyle sarımsaklı yoğurtlusunu,ellerine sağlık.Yıldız'cığım,sanıyorum benim yerime pembe kekik'e yorum yazmışsın.Ben de yorumlarını bekliyorum :) Hoşcakal...WWW.nergismevsimi.blogspot.com
YanıtlaSilKahvaltıların, kızartmaların vazgeçilmezi yoğurtlu biber...Sizinde ellerinize sağlık enfes görünüyor. Sitenizde bir harika bu arada...Zaman içinde çok şey öğreneceğiz sanırım sizden.
YanıtlaSilaycicegimm.blogspot
off adı bile ağzımı sulandırmaya yetti ellerine sağlık ellerine sağlık becerikli arkadaşım
YanıtlaSilAnnecim de aynen boyle yapardi. Onu son gorusumde bana kuruttugu biberleri vermisti, pisiremiyorum bir turlu:(
YanıtlaSil