Sayfalar

31 Temmuz 2012

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI

 Temmuz sonu Ağustos başı kırmızı biberin en bol ve en olgun halindedir namı diğer kapya biber... Kullanıldığı her yerde ayrı bir lezzetlidir özellikle salatası lezzetin havan yaptığı son nokta.....( bana göre )

                                 KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI


Malzemeler :
 kırmızı biber
sarımsak
tuz
zeytinyağı
sirke veya limon
ben 1 tatlı kaşığı da kekik koyuyorum
Ölçüleri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz...
Yapılışı :
Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayıp fırında yüksek ısıda közlüyoruz....
Soğuyunca kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp ister şerit halinde isterseniz  lokmalık doğrayalım... Tuz ile döğülmüş sarımsaklara zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek iyice çırpıp doğranmış biberlerin üzerine döküp karıştırıp bir kaç saat dinlendirip servis edelim ...
Afiyet olsun..........

12 yorum:

  1. çok severim ben kırmızı biberi. çok lezzetli görünüyor ya ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. bayılırım ben bu salataya ve özellikle kahvaltıda yerim :D

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. belguzaranne.blogspot.com31 Temmuz, 2012

    hayırlı ıftarlar koz bıber salatasını çok severım

    YanıtlaSil
  4. çok güzel oluyor bende bayılırım ama maydanoz koyuyorum hiç aklıma kekik koymak gelmemişti bende deneyeceğim elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Hiç bıkmadan her türlü yapılmışını çok severek yerim,ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Sevmeyenimiz yoktur sanırım ellerinize sağlık nefis görünüyor ekmeği bana bana yemelik ;))

    YanıtlaSil
  7. bende 2 tepsi közledim akşam yapacağım dipfrize atacağım. seninde ellerine sağlık yıldızcım. çok leziz değilmi...

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık
    çok güzel görünüyor bayılırım bu tada bazen yoğurtlu da yaparım hatta

    YanıtlaSil
  9. Harika görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. bizde evdeçok kullanıyoruz ama evde közlemeye çok üşenip hazır alıyorum daha çok malesef:) afiyet şeker olsun canım :)

    YanıtlaSil
  11. Kırmızı biberle yapılan her şeyi severim.En kolayı,en rafine lezzetlisi de bu şekli herhalde.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  12. başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

    YanıtlaSil