Tarifi aynen uygulayınca sert bir hamur ortaya çıktı biraz margarin biraz süt ekleyince bu kezde sanırım olması gerekenden yumuşak bir hamur elde ettim ama sonuç fena olmadı.....
TARÇINLI ÇELENK |
Malzemeler :
2 bardak un
½ su bardağı ılık süt
1 pk instant maya
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
30 gr tereyağ ( eritilmiş )
Arasına sürmek için :
60 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Unumuzun 1,5 su bardağını hamurumuzu yoğuracağımız kase içerisine alalım üzerine maya, tuz ve şekeri koyup karıştıralım. Ortasını açıp tereyağı sütü ve yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım bu noktada kulak memesi kıvamından cıvık olursa kalan unumuzdan ilave edelim. Hamur istediğiniz kıvamda ve pürüzsüz olunca kasemizin üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat kadar mayalanmak üzere bekletelim. Daha sonra biraz un serptiğimiz tezgahımızda merdane yardımı ile hamurumuzu dikdörtgen şeklinde açalım. Üzeri için tereyağımızı bir kase içerisine alıp şekeri ve tarçını ilave edip çatal yardımıyla iyice birbirine yedirelim. Açtığımız hamurumuzun üzerine bu karışımı bıçak yardımı ile sürelim. Sürme işlemimiz bittikten sonra hamurumuzu geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde saralım. Daha sonra rulomuzu enine ikiye bölelim (fotoğraflarla nasıl yapıldığını anlayabilirsiniz). İkiye bölünen hamurumuzu ortasından başlayarak bir sağ bir sola yapara iki taraftan saralım. Sarma işlemi sıkı olmamalı çünkü pişme esnasında hamurumuz kabaracak. Hamuru daire şeklinde büküp iki ucunu birbirine kıvıralım. Üzerine biraz toz şeker serpip daha önceden yağladığımız tepsiye koyup 15-20 dakika bekletelim (tarifte üzerine yine biraz tereyağ ve tarçın karışımı sürüyordu ben yalnızca şeker serptim). 180 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Tepside soğuduktan sonra tabağa koyup servis edelim…
Afiyet olsun..
Yıldızcığım bende de başka bir tarif var buna benzer yayınlanmak için sırada bekliyor ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSiltarçınlı tatlara bayılırım ellerine sağlık nefis olmuştur bu kesin
YanıtlaSilYızdızcım görüntüsü gayet hoş eminim ikinci denemende hamurunuda tam kıvamında yaparsın afiyet olsun:) sevgilerimle
YanıtlaSilEvet tarifi hatırlıyorum ben de görmüştüm. Nefis bir şeye benziyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilmmm...
YanıtlaSilnefiss görünüyor yıldızcımm..:)
sadece tarçının rengi mi bu koyu olan???
eminimm miss gibi kokmuştur ew pişerken bu lezzet.
ellerine sağlık canımm..
sevgileerr..
Ellerine sağlık çok nefis olmuşlar. Tahine bayılırım. Canım çekti valla...
YanıtlaSilBeni aşan bir tarif. Çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok merak ettim..tarçınlı tatları çok severim..hemen deneyeceğim..ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilGörüntü muhteşem tarçının mis gibi kokusu ile eminim tadıda çok güzeldir,ellerine sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilTarcınlı yiyecekleri çok severim ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık yıldızcım afiyetler olsun ama kilo olmasın:)
YanıtlaSiltarçınlı tatlılara bayılırım :))ellerinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilDeğişik bir şekli var denemek lazım,ellerine sağlık,kadir gecen mübarek olsun.
YanıtlaSilYıldız Hanım; nerde benim 1010.izleyicim demişsiniz. İşte geldim burdayım :)
YanıtlaSilTariflerinizi hepsi birbirinden hoş görünüyor.Ellerinize sağlık. Tariflerinizi bundan böyle izlemeye aldım sizde beni izlemeye alırsanız çok sevinirim.
Sevgiler,
güzel bir tarif olmuş. eline sağlık yıldızcığım afiyet şeker olsun. sevgiler
YanıtlaSilçok güzel bir tarife benziyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık... görüntü çok güzel...
YanıtlaSilsevgılı arkadaşım,bu harıka görünen lezzeti bu gün bende yaptım.Çok beyedim ve beyenıldı.Bu güzel paylaşımın ıcın çok tsk ederım,ellerıne saglık.
YanıtlaSilYıldızcığım ; bu güzel tarif için tahın de harıka fikir, kız kardeşimde haşhaşlısını yapalım dedi.Hamur çok güzel her türlü lezzeti içinde barındırır. sagol arkadaşım kolay gelsin.
YanıtlaSilBen bu çelenkleri evatölyesinde görmüştüm,henüz denemek nasip olmadı.İlk fırsatta deneyeceğim,elinize sağlık.
YanıtlaSilbaşarılarınızın devamını dilerim teşekkürler
YanıtlaSil