Sayfalar

4 Ağustos 2012

TAZE BÖRÜLCE DİFRİZE NASIL KONUR ?

Sebzelerin en bol olduğu şu dönemde  fırsat buldukça difrize ( derin dondurucu ) kışlık hazırlıyorum....
İlk olarak yemeklik  taze börülce hazırladım....
difrize yemeklik taze börülce
Malzemeler :

taze börülce
domates
Hazırlanışı :

½ kilo taze börülce
3 adet domates ( bu ölçüler bir yemekliktir )
Börülceler yıkayıp kuruduktan sonra ayıklanarak ,kabukları soyulmuş ve küp küp kesilmiş domatesler ile 15-20 dakika kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur....
Soğuyunca buzdolabı poşetine konularak difrize konur....
Kışın sağlık ve afiyetle pişirilir....

10 yorum:

  1. Eline sağlık canım,benimde dolabım kışlıklarla doldu taştı :))
    Bi börülcem yok henüz :)

    Çok öpüyorum , kocaman sevgiler bıraktım ..

    Hıı unutmadan,bi de çekilişime seni de beklerim;

    http://aishasbazaar.blogspot.com/2012/08/aishas-bazaardan-hediye-paketi-kazanmak.html

    YanıtlaSil
  2. Borulce deepfreeze hic koymazdim, eger boyle lezze tli oluyorsa denemeli.tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Fasülyeyei de bööle yapıyorum. Demekki dooru. Ellerine sağlık.

    Operim.

    fasülye manyağı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  4. Ben olduğu gibi atmıştım dondurucuya..sadece yıkayıp kestim o kadar..acaba ne olur çıkınca hali?..bu tavsiyeyi görememişim zamanında..teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Ben taze fasulyeyi bu şekilde koyarım dolaba. Afiyetle tüketin siz de....

    YanıtlaSil
  6. sağlıkla afiyetle yiyin canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık.Dilerim iyi günlerde,sağlık ve afiyetle yersiniz.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Yildizcigim,benim icin de at buzluga.Tazesini bile bulamiyorken burda dondurulmusunu nasil yapacagim.Benim icinde yap ve benim icinde afiyetle ye arkadasim

    YanıtlaSil
  9. yıldızcım domates ve börülceyi poşete çiğden atıp kışın çıkarıp pişirmeyi dene derim. sanki dalından yeni toplanmış gibi. bence dene . ben artık hiçbir şeyi pişmiş atmıyorum. ayıtla, yıka poşetle tüm sebzeleri at dipfrize. Çıkar anında pişir. Müthiş leziz oluyor. hepsi tüm sebzeler..

    Benimki tavsiye.. Senin ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  10. bamyayı da böyle mi yapsam şoklamayla halledemedim

    YanıtlaSil