Evde kayısı sosu yapmak oldukça kolay ,hazırladığınız sosu cheesecakelerde,muhallebilerde ,pasta ve keklerde kullanabilirsiniz.....
kayısı sosu |
Malzemeler :
½ kg kayısı
1 bardak su
1 bardak toz şeker
Yapılışı :
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkararak bir bardak su ile bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım..
Tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde 15 dakika kayısıların kabuklarının kabarması için bekletelim...
Bu süre sonunda kayısıların kabuklarının kabardığını göreceksiniz bu kabukları bir çatal yardımıyla kolayca çıkarıp üzerine 1 bardak şeker ekleyerek kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp elblenderinden geçirelim ve sosumuz hazır.....
cheesecake için meyve sosu |
Bu sosu cheesecake de kullanmak isterseniz pişirme aşamasında şeker ile birlikte iki yemek kaşığı da nişasta eklerseniz daha koyu kıvam elde edersiniz.....
Afiyet olsun.....
Read the rest of the Post >
Afiyet olsun.....