Sayfalar

11 Eylül 2012

BARBUNYA YEMEĞİ

Barbunya yemeğine havuç ve patates koymuyorum zaten bu nedenle yemeği oluyor diğer türlüsüne barbunya pilaki diye adlandırıp soğuk olarak servis ediyorum.....Yemeğini ise sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz ama benim tercihim her zaman zeytinyağlıların soğuk servis edilmesi...

taze barbunya yemeği

Malzemeler :
1 kğ taze barbunya
1 adet büyükçe kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
3-4 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı :
Barbunyalar ayıklanıp yıkandıktan sonra bir taşım kaynatılarak suyunu süzelim....
Soğanları ortadan ikiye bölerek yarım ay şeklinde doğrayarak zeytin yağında hafif sarartıp içine  yeşil ve kırmızı biberleri küçük küçük doğrayarak ekleyelim...
Biberler sotelene dursun diğer yandan domatesleri soyup küp küp doğrayarak ilave edelim devam soteleyerek  
salça ,ince kıyılmış sarımsak, tuzunu ve bir tatlı kaşığı toz şeker da koyalım  son olarak haşladığımız barbunyaları da ilave ederek beş dakika kadar daha tüm malzemeleri birlikte kavuralım ve üzerini iki cm geçecek kadar sıcak su koyarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim ..( yemek suyunu çeker barbunyalar daha pişmemiş ise sıcak su eklenebilir ) Soğuduktan sonra arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir...
Afiyet olsun.....

19 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

aynen katılıyorum ablacım:) köyden geliyor taze taze barbunyalar bol bol pişiriyorum:)
sevgiler..

Unknown dedi ki...

En çok sevdiğim yemek ellerine sağlık.Sevgiler..

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar Yıldız hanım, barbunya ile yapılan hemen her şeyi severim. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla..

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım...
çok sağlıklı ve lezzetli bir yemek...

Unknown dedi ki...

Sıcak soğuk farketmez zeytinyağlı her türlü yenir:) Ellerinize sağlık,sevgiler!

Oglak Kizlari dedi ki...

Ohhh olsada yesek.
Eline sağlık.
3,5-4 Tl hala pazarda.
Cimri anne Çiğdem

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

bende çok severim. Afiyet olsun. Çok güzel görünüyor.

*mehtap dedi ki...

Yazın bayılırım taze barbunyaya eline sağlık..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

aynen üzerine ince kıyılmış maydanoz:)) çok severim hafta sonu yapacağım :)

pasta köşesi dedi ki...

bende havuç ve patatesi sevmiyorum canım içinde çok haklısın ellerine sağlık çok leziz görünüyor ...

pınariko dedi ki...

ellerinize sağlık bende çok severim...

AsOrTiK dedi ki...

çok sever sık sık yaparım.
çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
afiyet şeker olsun:)
sevgilerimle

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

oyoyyy maşallah ablacığıma.
ellerine sağlık çooook severim.

sibelyalcincom dedi ki...

Ben havuç kullanırım ama patates kullanmam:) ellerinize sağlık:)

LeylaK dedi ki...

Özellikle de buzdolabından çıkarıp soğuk soğuk yemek ne de güzelll :)

VuslaT dedi ki...

Çok severiz ailece, yazın en favori zeytinyağlısı..

VuslaT dedi ki...

Sevgilerimle canımsın..

MERVE dedi ki...

ben de kış gelemsini beklemedim dün yaptım :) ohh mis gibi yendi.

Börek Tarifleri dedi ki...

başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails