Sayfalar

1 Mart 2013

KEK TENCERESİ NEREDEN SATIN ALABİLİRİM ?

Şu benim meşhur kek tenceresinde yaptığım kekleri,dolmaları,ekmekleri ,poğaçaları beğenen ziyaretçilerim haliyle bu kek tenceresini nereden bulabileceklerini sık sık soruyorlar.....

kek tenceresi nerede satılır

Bir zamanlar hemen hemen her evde sıkça kullanılan kek tencereleri artık pek piyasada bulunmuyor ancak bu  bulamayacağınız anlamına gelmiyor eğer İzmir' de ikamet ediyorsanız veya yolunuz İzmir'e düşerse mutlaka Kemeraltı Çarşısını gezmenizi önerir  sonrasında  Fincancılar Hanı'na uğrayıp kek tenceresini alabilirsiniz ...Bir  ziyaretçim de İstanbul'da Mısır Çarşısı girişinde, bir diğer ziyaretçim de http://zuccaciyespot.com/ adlı siteyi önermiş ...
Sitede kek tenceresi dışında güzel mutfak ürünleri de mevcut bir tıkla istediğiniz kek tenceresi kapınızda  olacaktır...Umarım yardımcı olabilmişimdir.....

18 yorum:

kış güneşi dedi ki...

bende de var fırında pişiriyorum

AsOrTiK dedi ki...

izmir'e gelince şu kemeraltı çarşının altını üstüne getireceğim:)) sonrada fincancılar han'a uğrayacağım. kek tenceresi almak zorunda değilim değil mi? başka şeyler alsam olur:)))
sevgilerimle

Handanın Dünyası dedi ki...

kek tenceresi nostalji yaşattı bana, ne güzel di onlarla bişeyler yapmak, izmir de yim ve tencereye ulaşabilmem kolay, aslın da kullanmalı yeniden. sağol canım sayen de güzel şeyler hissettim, ayrıca yeniden bir kek tenceresine sahip olmak fikri de hiç uzak değil.:))))))

mandalincikmazi dedi ki...

Sevgili Kardelen sezgin
sanırım sen kalıp olarak kullanıyorsun öylede kullananlar var ama bu tencerenin özelliği ocak üstünde daha ekonomik pişirmek kekleri hala tencerenin tabanı ve kapağı duruyorsa ocak üstünde kullanmanı tavsiye ederim hem elektirkten tasaruf hem nostalji :)

hanife dedi ki...

Bir zamanlar çok sık giderdim fincancılar çarsısına netten alışverişe başlayınca uğramaz oldum hayırlı Cumalar Yıldızm

makeuparfume dedi ki...

Bu çok iyi oldu, şu an İzmirde olduğum için gitmeden alınacaklar listesine ekledim :) emeğine sağlık.

Unknown dedi ki...

Çocukluğumun en güzel anılarında yer alan bir tencere hala satılıyor olmasına sevindim.Sevgilerimle..

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Bu kek tenceresinin çelik olanı yok mudur acaba? Malum alüminyum hakkında çok olumsuz şeyler söyleniyor..:( kullanmaya korkuyoruz..
ama bu kek tenceresinde çok güzel oluyordu kekler gerçekten..

Oglak Kizlari dedi ki...

Peki benim gibi keki çok kabaranlar ne yapacaklar. Bu tencere kek i sınırlamıyor mu??

Ukala anne

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

TEŞEKKÜRLER.. Ben de aramıştım bir zamanlar.. çok yardımcı oldunuz... sevgiler..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canımmm benim de var ama epeydir kullanmıyorum:)
bu posta benimde minik bir katkım olsun İzmirimizde de varmış:)
http://www.popscreen.com/v/6Qy5C/kek-tenceresiocak-%C3%BCst%C3%BC-kek-tenceresi-kemeralt%C4%B1izmir

Unknown dedi ki...

Yıldız'cığım nasıl bilmem bu tencereyi...İlk yaptığım kekin içinden bildiğimiz lastik teker gibi çıkmasını hiç unutamam.Daha sonralar öğrendik ve hep bununla yapardık kekleri.Evlendikten sonrada ben düdüklü tencerede pişirmeyi öğrenmiştim.Artık teflon tencere pratik geliyor galiba.Ama şu gercek ki,bu tenceredeki kekler gerçekten çok kabarırdı....Hani altında bide küllüğü vardı hatırladın mı?Öptüm,sevgiler.

Bize Göre dedi ki...

Kek tenceresi beni çocukluğuma götürdü:) bir tane edinmeli
Fikir için teşekkürler

nergis mevsimi dedi ki...

Haklısın eskiden bu tencereden her evde vardı.Hatta bizim öğrenci evimizde bile,fırın olmayınca tüpün üzerinde kek pişirirdik.Altı yanmasın diye tabanına sobadan alıp,soğutup kül mü koyuyorduk,aklımda mı öyle kalmış,geçmiş zaman :)

VuslaT dedi ki...

Ah Yıldız'cım biliyorsun hatıraların bir bölümünde kek tenceresinden bahsetmiştim. Çocukluk anılarım depreşti işte..Şahane.. İzmire yıllarrrrrr yıllar oldu gelmeyeli gelirsem arayacağıma emin ol. Çok öptüm seni iyisin değilmi arkadaşım.. İyi olmana duacıyım..

Adsız dedi ki...

YA SİZ HARİKASINIZ HEMEN GÖNDERDİĞİNİZ ALIŞVERİŞ SİTESİNDEN BU KALIBI SİPARİŞETTİM. ÇOK TEŞEKKÜR. BERNA KARATAY

Adsız dedi ki...

ben geçen sene gittigidiyordan eltmedical kullanıcısından aldım. annem çok istiyor ve arıyordu ancak süpriz yapacaktım ve alüminyum olduğu için kararsız kalmıştım ama annem çok mutlu tencere hala taş gibi ve yaptığı kekler harikaa keşke ben de becerebilsem :(

Adsız dedi ki...

Yıldız hanim meraba.kek tenceresinde pisirdigim şeylerin ne yaptiysam üzerini kızartmayi başaramadım.delikleri tamamen çeviriyorum.birazcık mi açmamız gerekiyor acaba??

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails