Sayfalar

7 Mart 2013

MISIR EKMEĞİ

Bu aralar evde çok sık ekmek yapıyorum.... Bir fırın mı açsam nee :) Napayım her zaman tuzsuz ekmek bulamıyorum fırsat buldukça kendi ekmeğimi  kendim yapıyorum...

mısır ekmeği

Malzemeler :
4 bardak mısır unu 
1 bardak un
½ çay bardağı zeytinyağı
1 pk instant maya
1 yemek  kaşık toz şeker
kararınca tuz ( ben kullanmıyorum )
sıcak su veya süt

mısır unu ekmeği


Yapılışı : Tüm malzemeler derince bir kabın içinde sıcak süt veya sıcak suyu azar azar ekleyerek kek hamurundan biraz koyuca  akışkan bir hamur elde edelim....Bolca yağlanmış tepsiye hamuru boşaltarak üzerini düzleştirip bıçak ile kesip 20 dakika dinlendirip  önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.....
Soğuyunca daha önce bıçak ile kestiğimiz yerlerden tekrar keserek servis edelim....
Afiyet olsun....




12 yorum:

  1. nefis olmuş ellerine sağlık eşim pek sever mısır ekmeğini

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. En sağlıklısı ev yapımı...Sevgilerimle,

    ** Banada beklerim. **

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş,bayılırım mısır ekmeğine..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. biz mısır ekmeğini şekerli yapıyoruz peki bunu biliyor muydun :)

    YanıtlaSil
  5. Keşke ekmeklerimizi hep evde yapsak seninkide harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Karadenizli olarak bol bol yeriz ama bizim ki ince oluyor,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor canım, eline sağlık ev yapımı, ne güzel. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  9. Merhaba hep denemek istediğim bir tarif ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Merhaba blognuzu çok beğendim izlemeye aldım.En güzeli insanın ekmeğini kendisinin yapması mısır ekmeğide çok leziz görünüyor.Ellerinize sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum umarım bize katılırsınız sevgiler.:)

    YanıtlaSil
  11. Oooo sabahtan beri yiyorum :)

    YanıtlaSil