Bu aralar evde çok sık ekmek yapıyorum.... Bir fırın mı açsam nee :) Napayım her zaman tuzsuz ekmek bulamıyorum fırsat buldukça kendi ekmeğimi kendim yapıyorum...
 |
mısır ekmeği
|
Malzemeler :
4 bardak mısır unu
1 bardak un
½ çay bardağı zeytinyağı
1 pk instant maya
1 yemek kaşık toz şeker
kararınca tuz ( ben kullanmıyorum )
sıcak su veya süt
 |
mısır unu ekmeği
|
Yapılışı : Tüm malzemeler derince bir kabın içinde sıcak süt veya sıcak suyu azar azar ekleyerek kek hamurundan biraz koyuca akışkan bir hamur elde edelim....Bolca yağlanmış tepsiye hamuru boşaltarak üzerini düzleştirip bıçak ile kesip 20 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.....
Soğuyunca daha önce bıçak ile kestiğimiz yerlerden tekrar keserek servis edelim....
nefis olmuş ellerine sağlık eşim pek sever mısır ekmeğini
YanıtlaSilEllerinize sağlık. En sağlıklısı ev yapımı...Sevgilerimle,
YanıtlaSil** Banada beklerim. **
Nefis olmuş,bayılırım mısır ekmeğine..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbiz mısır ekmeğini şekerli yapıyoruz peki bunu biliyor muydun :)
YanıtlaSilKeşke ekmeklerimizi hep evde yapsak seninkide harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilKaradenizli olarak bol bol yeriz ama bizim ki ince oluyor,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilnefis görünüyor canım, eline sağlık ev yapımı, ne güzel. sevgilerimle
YanıtlaSilellerine sağlık canım afiyetler olsun
YanıtlaSilMerhaba hep denemek istediğim bir tarif ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSileline sağlık
YanıtlaSilMerhaba blognuzu çok beğendim izlemeye aldım.En güzeli insanın ekmeğini kendisinin yapması mısır ekmeğide çok leziz görünüyor.Ellerinize sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum umarım bize katılırsınız sevgiler.:)
YanıtlaSilOooo sabahtan beri yiyorum :)
YanıtlaSil