zeytinyağlı çanak enginar |
Malzemeler :
5 adet enginar ( irice olanlardan )
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı küp küp kesilmiş havuç
1 su bardağı küp küp kesilmiş patates
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 limon
½ demet dereotu
Yapılışı :
Enginarları temizleyip çanaklarını ortaya çıkarıp limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp limonlu sudan çıkarıp genişçe bir tencereye dizelim... (Enginarları haşladığımız suyu dökmeyelim daha sonra pişirirken lazım olacak ...
Bezelyeleri de haşlayıp suyunu süzüp küp küp doğranmış havuç ve patatesler ile birlikte ½ çay bardağı zeytinyağı ile soteleyip tuzunuda ilave ederek hazırladığımız bu garnütürü çanak enginarların içlerine dolduralım...Tencereye enginarları haşladığımız limonlu sudan bir bardak koyup üzerlerine kalan ½ çay bardağı zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirelim.....
Soğuyunca servis tabağına alarak üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis edelim....
Afiyet olsun.........
4/4 lük bir güzellik fayda ve pişiren el...
YanıtlaSilSevgili Yıldızcım ellerine sağlık..Çoook öptüm.
hiç enginar yemedim :)
YanıtlaSilkaradenizde pek yapılmaz..
bi gün deneyeceğim ama :)
lezzet dorukta ellerine sağlık
YanıtlaSilOhhh nasıl canım çekti...Ben burada daha göremedim.Antalya'da çoktan çıkmış.Eskiden annem koli yapar Trabzon'a yollardı...Orada iken ben yaptıkça arkadaşlara tanıtırdım.Bir gün arkadaşım dedi ki,bizim tarlada bunları kayın validem yetiştiriyor fakat bilmediğinden ineklere yediriyor deyince inan ŞOK geçirmiştim.....Gerçekten Karadeniz bölgesi ne enginarı ne de semiz otunu bilirdi....Oralara ilk yıllarımda semiz otu hiç gelmezdi....Ama ben de ilk kara lahanayı orada yemiştim....Kocaman sevgiler...
YanıtlaSil1112.nci izleyiciniz geldi :)
YanıtlaSilMerhaba MANDALİNA ÇIKMAZI; Tanıtımda ilk eşleşmeniz belli oldu. Detaylar için tıklayınız ulaşabilirsiniz..
YanıtlaSilTam çanak olmuş. Foto harika. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBayılmış anne