brötchen |
200 ml ılık süt
50 ml ılık su
1 instant maya
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un ( ortalama 500 gr )
Üzeri için :
haşhaş
Zutaten :
200 ml lauwarmen milh
50 ml lauwarmen wasser
1 hefewürfel
2 esslöffel öliven öl
1 tea löffel zucker
1 tea löffel salz
weizenmehl ( ungefer 500 gr )
Für über : mohn
![]() |
kahvaltılık ekmekler |
Yapılışı : Bir bardak un , maya ve şekeri ılık su ve süt ile karıştırılarak 10 - 15 dakika bekletelim...
Bu karışımın içine zeytin yağı ve tuzunu ekleyerek aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yoğuralım ve üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında kabarmaya bırakalım...
Kabaran hamuru tekrar kısaca yoğuralım ....Hamurunuzdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizerek üstlerine keskin bir bıçak yardımı ile artı ( + ) şeklinde çizip haşhaş serpelim... Tekrar kabarmaya bırakalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya fırınlayalım.....
Afiyet olsun....
Ekmeği evde yapmak istiyorum hala tembellik etmezsem belki bi gün ))) ellerine sağlık canım nefis bir haftasonun olsun hoş konularla dolu
YanıtlaSilNefis olmuş ellerine sağlık bende beklerim....
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık ekmeklerin nefis görünüyorlar :)
YanıtlaSilsevgiler..
eline sağlık canım
YanıtlaSilhmmm lecker! :)
YanıtlaSilSüper görünüyorlar...
ooo maaşallah iki dilde yayın yapıyorsun:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım.