Sayfalar

24 Temmuz 2013

ŞEFTALİ REÇELİ

Mükellef bir kahvaltının olmazsa olmazı reçellerden şeftali reçeliiiiii

şeftali reçeli
Malzemeler :
1 kg şeftali ( biraz sert olmalı )
1 kg şeker
limon tuzu ( leblebi büyüklüğünde )

Yapılışı :
Şeftalileri yıkayarak kabuklarını soyalım ve dilim dilim doğrayarak pişireceğimiz tencere içine üzerine şekerini dökerek buz dolabında bir gece suyunu salması için bekletelim....
Suyunu salan şeftalileri önce kısık ateşte şekeri eriyinceye kadar sonra ocağın ısısını biraz yükselerek kaynamaya başlayınca tekrar ocağı kısarak pişirelim....Üzerinde köpükler oluşacaktır bunları kevgir ile alalım.
Reçelimiz koyulaşmaya başlayınca içine limon tuzunu da ekleyerek beş dakika daha pişirelim ve reçelimiz hazır...Afiyet olsun....

6 yorum:

  1. Teşekkür ederim Selda,
    en az reçel kadar tatlı sevgilerini aldım ....

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor.. aynı benim gibi yapıyorsunuz..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım geçen yıl Kaynımların bahçeden getirdiklerinden 4-5 kavanoz yapıp arkadaşların evlenen çocuklarına dağıttım hepsini bu sene uğraşmıyorum biz de yemiyoruz gelen şeftaliler hep meyve olarak tüketildi:))))

    sağlıkla afiyetle tüketin.

    YanıtlaSil
  5. miss gibi kokuyordur kesin. ellerine sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. ama harika görünüyor. nasıl canım çekti varya :) hemen yapmam lazım. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil