şeftali reçeli |
1 kg şeftali ( biraz sert olmalı )
1 kg şeker
limon tuzu ( leblebi büyüklüğünde )
Yapılışı :
Şeftalileri yıkayarak kabuklarını soyalım ve dilim dilim doğrayarak pişireceğimiz tencere içine üzerine şekerini dökerek buz dolabında bir gece suyunu salması için bekletelim....
Suyunu salan şeftalileri önce kısık ateşte şekeri eriyinceye kadar sonra ocağın ısısını biraz yükselerek kaynamaya başlayınca tekrar ocağı kısarak pişirelim....Üzerinde köpükler oluşacaktır bunları kevgir ile alalım.
Reçelimiz koyulaşmaya başlayınca içine limon tuzunu da ekleyerek beş dakika daha pişirelim ve reçelimiz hazır...Afiyet olsun....
Teşekkür ederim Selda,
YanıtlaSilen az reçel kadar tatlı sevgilerini aldım ....
harika görünüyor eline sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor.. aynı benim gibi yapıyorsunuz..
YanıtlaSilellerine sağlık canım geçen yıl Kaynımların bahçeden getirdiklerinden 4-5 kavanoz yapıp arkadaşların evlenen çocuklarına dağıttım hepsini bu sene uğraşmıyorum biz de yemiyoruz gelen şeftaliler hep meyve olarak tüketildi:))))
YanıtlaSilsağlıkla afiyetle tüketin.
miss gibi kokuyordur kesin. ellerine sağlık çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilama harika görünüyor. nasıl canım çekti varya :) hemen yapmam lazım. ellerinize sağlık
YanıtlaSil