Sayfalar

6 Ağustos 2013

KIRMIZI ERİKLİ KEK

Meyveli kekleri sevenler hele birazda mayhoş tatı tercih edenler bu kek tam size göre.....

erikli kek





Malzemeler :
 Aslında kek hamuru bildiğiniz klasik kek malzemelerinden oluşuyor ....
Yine de elimde malzeme listesi olsun diyorsanız BURADAN malzemeleri görebilirsiniz.....
Bunun haricinde kek kalıbının dibine yerleştirmek için 10 adet kadar dilimlenmiş kırmızı erik....
Yapılışı : 
Erikleri ince ince dilimleyerek kek kalıbının dip ve etrafına sıralayalım....
Hazırladığımız kek hamurunu bu eriklerin üzerine yavaşça boşaltalım ve bir kaç eriği de küp küp keserek üstüne koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.....
kırmızı erikli kek

Not : Kek kalıbınızı yağlarken katı yağ kullanın sıvı yağ kullanırsanız erikler kayabilir böylece erikleri sırayalamayabilirsiniz....

               Afiyet olsun.....

9 yorum:

  1. ah ah ah çok güzel olmuş, ne lezzetlidir.
    mutluluk dolu bayramlar :)

    YanıtlaSil
  2. Yıldızcım çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

    Meyveli kekleri çok severim. Erik bol iken yapmalı...

    YanıtlaSil
  3. Supper gorunuyor, elinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. keki görünce yutkundum ..:))nefis görünüyor ellerinize sağlık mayhoş lezzetleri çok severim hemen tarifi kaydediyorum..
    sevgiler..
    hayırlı mutlu bayramlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    1133. takipçin benim.
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    Mutlu Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Yıldızcım iyi bayramlar erikli kek harika olmuş bayılırım. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. kırmızı erikle birşeyler yapmak isteyen benim için güzel bir tarif ellerine sağlık canım güzel bir bayram dileklerimle...

    YanıtlaSil
  8. Görüntüye bittim Yıldızcım. Bu aralar kek kalıpları ile aram baya kötü :( Öyle güzel kabarmış ve erikler kendini öyle güzel göstermişki, kalıplarımla aramı düzeltmeye karar verdim :)

    YanıtlaSil
  9. Hımmm nefis ellerine sağlık tatlım.

    YanıtlaSil