Sayfalar

17 Eylül 2013

ÜÇGEN RULO ÇÖREK

Kültürümüz de hamur işlerinin yeri bir başkadır .....
Özellikle misafir ağırlarken ve ya kahvaltı sofralarında tercih edilir...
Bu çöreklerin yapması oldukça pratik içine sadece peynirle sınırlı kalmayıp istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz....
rulo çörek


Malzemeler :
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvı yağ
1 yumurta
1 pk instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
İç malzeme :
2 bardak çökelek
1 demet maydanoz
Yapılışı :
Yumurtanın sarısını üzeri üzerine sürmek için ayırın ve diğer malzemeleri aldığı kadar un ile yoğurun...
20 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın....Bu sürecin sonunda hamuru tekrar yoğurun ve unlu tezgah üzerinde yarım cm kalınlığında mümkün olduğunda dikdörtgen olacak şekilde açın....
Önceden hazırladığınız maydanoz ve peynir karışımını açtığınız hamurunu üzerine her tarafını kaplayacak şekilde yayın ve rulo yapın.....
Aşağıda göründüğü gibi üçgen üçgen  kesin .....
kahvaltılık çörek

Yağlanmış uygun bir tepsiye yerleştirin ( kenarlarından çıkanları ortasına yerleştirebilirsiniz ) 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakın....
Üzerine   ayırdığınız yumurtanın  sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar fırınlayın.....
Afiyet olsun....


10 yorum:

  1. pofidik pofidik kabarmışlar canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım her ne kadar yiyemesemde seyretmek bile güzel bakınca kilo alınmıyor nasılsa:))))))))

    YanıtlaSil
  3. Görüntü çok güzel:))

    YanıtlaSil
  4. İnanılmaz güzel görünüyorlar.
    Pazar kahvaltılarına ne de çok yakışır.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Eskiden çok rulolar yapardım ama inan hiç böyle kesmemiştim.Vayyy dedim.Öptüm.

    YanıtlaSil
  6. buna benzer bir tarif yapacağım bende hafta sonu. Eline sağlık Yıldızcım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım ya ben bu rulo işine çok sardım bu aralar tam benlik desem )

    YanıtlaSil
  8. Süper şahane.
    Ellerine sağlık.

    Yeteneksiz anne

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyot Yıldızcım eline sağlık:)

    YanıtlaSil