Sayfalar

10 Ekim 2013

DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU

İçinizi ısıtacak,dilinizi damağınızı acısıyla kabartacak ,kısırın ,bulgur pilavının katığı,acının en lezzetli hali ....
Bu satırlarımla acı yiyemeyenlerin yüz ifadelerini , bir o kadar da acı sevenlerin nasıl yutkunduğunu görür gibiyim.......Acı yiyemeyenler tarifi tatlı biber ile yapabilir acı sevenler ise pazarda bulabilecekleri en acı biberlerini alıp tarife gelsinler.....Ne ka acı o ka lezzet.....
domatesli acı biber turşusu

½ kilodan fazlaca acı biber
2 kilo armut domates ( oval olanlardan )
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı 
sarımsak ( miktarını kendinize göre ayarlayın )
Yapılışı :
Biberleri ve domatesleri yıkayalım ....
Biberleri 1 cm kalınlığında doğrayıp derin bir kasenin içine alalım... ( Bu işlemi yaparken eldiven kullanmanızı tavsiye ederim )
Domatesleri rendeleyelim ve biberin bulunduğu kaseye ekleyelim.....
Sarımsakları soyup ince ince kıyalım ve kaseye ekleyelim....
Kaseye tuz, sirke ve zeytin yağını da koyup karıştıralım......
Karışımı kavanozlara dolduralım ... ( kavanozları 2 parmak eksik doldurun )
Kavanozların kapaklarını hemen kapatmayın bırakın bir gece açık kalsın ancak bu arada her fırsatta turşuyu karıştırmayı unutmayın...Bu şekilde asidi, havası çıksın... ( Ben çöp şiş çubukları ile karıştırıyorum )
İyice havası çıkan turşunun üzerine 1 cm kadar zeytinyağı koyun, hiç kullanılmamış yeni kavanoz kapaklarını kaynatıp sıcak sıcak kapatın ve ters çevirerek bir gün de bu şekilde gözünüzün önünde tutun....
Akma, taşma ve sızıntı gibi bir durum gelişmezse turşunuzu kışın tüketmek üzere serin bir yere kaldırabilirsiniz....Haa aksi bir durumla karşılaşırsanız en kısa zamanda tüketmenizi tavsiye ederim....
Afiyet olsun......


7 yorum:

mine dedi ki...

ellerine sağlık canım az daha acısını alayım o kadarı kabus olur bizim evde : )

Unknown dedi ki...

elinize sağlık :)

caferengigül dedi ki...

Bayram dönüşü bende böyle bir turşu yapmak niyetindeydim.Sizin tarifinizi uygularım mutlaka.Oldukça pratik ve bir o kadar leziz.Elinize sağlık.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık yanına kısır da yapacan mı?:))))

ebru altin dedi ki...

Bizim evin fiks tariflerindendir bu lezzet, sizinde ellerinize sağlık. Afiyetle tüketmeniz dileğiyle :)

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok severim , çekiliş düzenledim katılır mısın ? Blogspot tabanlı blog kullananlara özel çekiliş http://www.seviminaskanasi.com/2013/09/bloggerlara-ozel-cekilis.html#axzz2hO8xM6tn

VuslaT dedi ki...

Yıldızcım Hayırlı bayramlar dilerim. Acı bibere bayılırım benim evde de aşırı acı biberlerim var bayramın 4. günü gelen giden olmaz. O gün yapmayı düşünüyorum. Harika bir tarif. Ellerine sağlık. Afiyet olsun..

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails