Bu güzel tarif Sevgili Deniz 'den ....
Aslında yapalı haftalar oldu ama araya tatil girince yayınlayamadım ...
İftar davetlerinde yanında pilav ile misafirlerinizin beğeneceği bir menü olabilir...
Tarifi aynen Deniz'in sayfasından aktarıyorum..... 
Malzemeler:
Malzemeler:
4 adet bostan patlıcan
500 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 adet çarliston biber
3 adet domates
1 soğan
2 çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber,pulbiber, kekik
Not : Ben içne ayrıca bezelye ve sarmısak koydum...
Üzerine:
1 adet domates
1 adet biber ( benim koyduğum biberler yandı )
1 çorba kaşığı salça
1 kase sıcak su
Yapılışı:Patlıcanlar alacalı soyulup enine ikiye kesilip dikkatlice oyulur ve 20 dakika tuzlu suda bekletilir.Tavuklar tavaya alınıp sotelenmeye başlanır ve sırasıyla yemeklik doğranan soğanlar, biberler ve domatesler eklenip salçası ilave edilerek suyunu iyice çekince tuzu ve diğer baharatları eklenir. suyunu tamamen çekince altı kapatılır..Patlıcanların suyu süzülüp bir güzel kurulanır ve kızgın yağda kızartılır..Kızaran patlıcanların içine tavuklu harç konulup, borcama dizilir..salça bir kase sıcak suda çözdürülüp patlıcanların etrafına gezdirilir, suya da çok az tuz gezdirilip 200 dereceye önceden ısıtılmış fırına verilir. Suyunu çekene kadar fırınlanan kebaplar sımsıcak servise hazırdır..
ablacımm o güzel ellerine sağlık ne kadar güzel olmuşlar...
YanıtlaSilbezelye ve sarmısak da güzel fikir gerçektenn..
ellerin dert görmesinn..
öpüyorumm..
sevgiler..
Çok leziz ve şık olmuş. Ellerinize sağlık. Patlıcanlı herşeyi çok severim.
YanıtlaSilHayırlı iftarlar.
Saygılarımla.
Mustakbel hamarat kayınvalde, döktürmüşün yine...beni soracak olursan iç güveysinden halliceyim, hile hurda, şaibe hırla gidiyor şekerim, ya sizin oaralarda:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...öpüldün..
Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.Zaten patlıcanla herşey güzel oluyor.Sevgiler
YanıtlaSilEllerine,gönlüne sağlık Yıldız'ım.
YanıtlaSilNefis görünüyor,ramazan sofralarına çok yakışıyor olmamasının yanı sıra çok lezzetli :)
Muhabbetle..
güzelim ellerine sağlık nefis olmuş afiyet bal olsun
YanıtlaSilkocaman öpüldün ..
tatlım bu ara görüşemedik bana kırgın falan degilsin degilmi ?
YanıtlaSilbilmeden kırmadım demi seni
GÖRÜNTÜ ŞAHANE TAVUKLU HİÇ DENEMEDİM BİRDAHAKİNE ARTIK
YanıtlaSilEMEKLERİNİZE SAĞLIK
oooo nefis bir tarif ellerine sağlık canım bende yapayım bir ara.
YanıtlaSilöpüyorum güzel bir haftasonu olması dileğiyle sevgiler
Gerçekten iftar sofraları için güzel bir seçenek.İştah açıcı duruyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYıldızcığım, harika görünüyor çok güzel olmuş. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEllerine emeklerine saglik canim nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık Yıldızcım. Tam iftar akşamlarına layık bir yemek ımmm:) Sevgiler...
YanıtlaSilYıldızcığım eline sağlık ben minik topan patlıcanları kullanarak bazen tavuk bazende kırmızı etle yapıyorum gerçekten de nefis oluyor eline sağlık sevgiler..
YanıtlaSilMerhabalar canim,
YanıtlaSilellerine saglik canim, tavuklu saksi kebabin harika olmus, lezzet de eminim nefisdir, zira patlicanli yemeklere bayilirim,
sevgiler...
çok güzel görünüyor. ellerine sağlık
YanıtlaSilİlk fırsatta denenecekler listesine alındı bu tarif :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok iştah açıcı olmuş elinize sağlık
YanıtlaSiletliden daha sağlıklı ellerine sağlık harika olmuşlar
YanıtlaSilYIldız'ım eline sağlık. Patlıcanlar ne de şık duruyor. Bu arada Türkiye'yi Dubai'de yemek yarışmasında temsil etmek istersen buraya bekleriz:http://www.facebook.com/pages/LG-Life-Tastes-Good/154586084555674
YanıtlaSilİstanbul dışındaki blogger arkadaşları da bekliyoruz, hadi bakalım.
çok güzel görünüyo ama bilemiyorum patlıcan ve tavuk beni şüpheye düşürdü
YanıtlaSil