Sayfalar

19 Mart 2012

PATATES KARNIYARIĞI

Patates karnıyarığını sevgili Müjgan'da görünce yıllar önce rahmetli büyükannemin bu yemeği kış karnıyarığı diye yaptığını hatırladım o zamanlar şimdiki gibi mevsimsiz sebzeler olmazdı her sebze meyve zamanında yetişir ve zamanında tüketilirdi bundan olsa gerek kışın patatesle yaptığı bu karnıyarığa kış karnıyarığı demesi...

Malzemeler :
Ölçü veremiyorum kişi sayısına göre ayarlanabilir
Orta boy patates
kıyma
kuru soğan
karabiber
tuz
maydanoz
salça
sıvı yağ
Üzeri için :
sulandırılmış salça ve domates dilimleri

Yapılışı :
Kuru soğanı ince ince doğrayarak sıvı yağda hafif pembeleştirip içine kıymayı ilave ederek suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım....Salça ekleyerek soteliyelim..
Tuz ,karabiber ve ince kıyılmış maydanozları da ilave ederek karıştıralım...
Soğuması için bir kenara alıp patateslerin önce soyup yıkadıktan sonra boylamasına keserek  bir tatlı kaşığı yardımıyla delmeden içlerini boşaltalım...
( Çıkardığım içleri ziyan etmeyip   hafif yağda kavurarak üzerine yumurta kırıp kendime öğle yemeği yaptım..)
İçlerini boşaltığımız patatesleri sıvı yağda çevirerek kızartalım ve uygun bir fırın kabına yerleştirelim..

Kızartığımız patateslerin içlerini eşit şekilde hazırladığımız kıymalı harçtan dolduralım...
Bir kasede salçayı sulu ile eriterek patateslerin üzerine dökelim arzu ederseniz üzerlerine dilimlenmiş domates koyabilirsiniz....
200 derece fırında pişirip sıcak servis edelim....
İsterseniz ocak üzerinde de pişirebilirsiniz...
Arkadaşım Müjgan iç malzemelerini biraz farklı hazırlamış ....
Bu güzel tarifi hatırlatıp yapmama vesile olan arkadaşıma çok teşekkür eder bereketli sofralar dilerim..
Afiyet olsun......

19 yorum:

  1. nasıl güzell bir görüntüü bu böyylee:)
    ellerine sağlık canım...
    sade hallerini bile yiyebilirim hiç katkısızz:))
    kara biber tuz eşliğinde:)
    huzur dolu haftalar canım..
    muhabbetle..
    :)

    YanıtlaSil
  2. iyi fikir bende yapayım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık bizde çok se
    veriz sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık. Müjgan hanımda görünce geçen gün ben de yaptım bu yemeği. Çocukların sevdiği iki şey birlikte....

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor
    ellerinize sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. yıldızcım söze gerek yok görüntü ben harikayım diyor zaten
    ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
  7. YILDIZ ABLACIM NE GÜZEL GÖRÜNTÜ
    MMMM CANIM BENİM MÜKEMMEL OLMUŞ
    ELLERİNE SAĞLIK
    :)))

    YanıtlaSil
  8. Yıldızım ellerine sağlık nefis görünüyor... ne varsa büyükler de var dimi nur içinde yatsınlar...
    sevgilerimle öptüm....

    YanıtlaSil
  9. oh oh oh...nasıl güzel bir yemek o öyle,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. değişik ve güzel ellerine sğlık

    YanıtlaSil
  11. Çok leziz görünüyor. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık enfes bir görüntüsü var.

    YanıtlaSil
  13. patlıcandan daha iyi olduğunu düşünüyorum patlıcan çok yağı içine çekiyor buda rahatsız edici oluyor deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgilerle:)

    YanıtlaSil
  14. of offf harika bir görüntü ellerine sağlık yıldızcım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ben de yapacağım ben de ben de : ) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Mmmhh nefis nefis! Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Ohh nasıl da lezzetli olmuştur, ellerinize sağlık, en kısa zamanda deneyeceğim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Patatesin Faydası : Şeker hastalarına faydalıdır. Susuzluğu giderir. Mide ve Onikiparmak ülserinde yararlıdır. Karaciğer şişliğini giderir. Safra akışını kolaylaştırır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Damar sertliğine faydalıdır. Sert bir şey yutulduğunda yabancı maddenin zarar vermeden çıkmasını sağlar. El ve ayak çatlaklarında faydalıdır. Skorbüt hastalığını önler. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Kanı temizler. Kansere karşı korur.
    http://www.sifalibitki.biz/patates.html

    YanıtlaSil
  19. ellerinize saglik cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil