Karnıyarık görünümünde pratik bir o kadar da nefis bir börek yapmaya ne dersiniz ?
İçine istediğiniz malzemeleri koyabileceğiniz karnıyarık böreğini bu kez patlıcanlı kıymalı yaptım tam adına layık bir börek oldu....
KARNIYARIK BÖREĞİ
Malzemeler :
4 adet yufka
2 adet patlıcan
1 kuru soğan
1 adet kırmızı biber
200 gr kıyma
½ demet maydanoz
1-2 adet domates
½ çay bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Arasına sürmek için :
½ çay bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
çörek otu
1 domates
1 yeşil biber
Yapılışı :
Öncelikle patlıcanları alacalı soyarak küçük küçük küp şeklinde doğrayarak tuzlu suda bekletelim...
Kıymayı sıvı yağda hafif kavurup ince ince kıydığımız soğanları ekleyerek soteliyelim ve ardından yine küçük küçük doğradığımız kırmızı biberi ve domatesleri ekleyerek pişirelim....
Tuzlu suda acısı çıkmış olan patlıcanları yıkayıp avuç içinde sıktıktan sonra kıymalı karışıma ilave edip tuzunu da koyarak ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 15 dakika kadar pişirelim ocağı kapatarak karışımın içine ince kıyılmış maydanoz , karabiber,tuz ve kırmızı pul biberi de damak tadınıza göre ayarlayarak soğumaya bırakalım...
( Kıymalı patlıcanlı iç harç )
Harcımız iyice soğuduktan sonra böreğimizi sarabiliriz...
Yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağını karıştıralım..
Yufkanın birini tezgah üstüne sererek fırça ile hazırladığımız yağlı suyu sürüp diğer yufkayı da üzerine serip 6 eşip parçaya bölelim ve yufkanın geniş kısmına 2 yemek kaşığı harç koyup kenarlarını içe doğru kıvırarak enlice sigara böreği sarar gibi sarıp yağlı tepsiye veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizeli aynı işlemi diğer 2 yufka içinde uygulayıp böreklerin ortalarını bıçak ile yararak ortalarına bir dilim domates ve bir dilim biber koyarak yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirelim....
Afiyet olsun.........