Pazarda satılan kase içerisinde ki karadutlar ortalama yarım kilo kadar geliyor ve reçel yapınca bir küçük kavanoz bir de reçel kasesini dolduracak kadar oluyor şimdilik küçük kaseyi tadımlık olarak denedim kavanozu ise Ramazan Bayramını 2. günü gelecek olan kardeşim için ayırdım.....
Malzemeler :
½ kilo karadut
½ kilo şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Karadutlar ayıklanıp nazikçe yıkayıp suları süzüldükten sonra üzerine şeker konarak en az 3-5 saat sulanması için bekletelim....
Sulanan dutları önce harlı sonra kısık ateşte ara sıra üzerinde oluşan köpüklerini alarak ortalama yarım saat pişirip içine limon suyunu da ekleyerek 5 dakika daha pişirelim bu sürenin sonunda reçelimiz kıvam alarak pişmiştir ama yinede iki üç gün daha kıvamlı olaması açısından güneşlendirilmesi iyi olur...Güneşte dahada koyu kıvam alan reçelimizi bir kavanoza koyarak karanlık ve serin bir yerde muhafaza edelim ...
ellerine sağlık
YanıtlaSilannemin en sevdiği meyvedir kendileri..
yıldızcım ellerine sağlık.çok severim kara dutu ve her sabah yiyiyorum:) iyi hafta sonları..
YanıtlaSilRengi çok güzel ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbende yaptımm,hemde ellerimle topladım....biraz meşakatli oldu ama olsun deydi:)
YanıtlaSilNasıl canım çekti çooook güzel görünüyor. ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim tadını merak ettim,hep meyva olarak tükettim.
YanıtlaSil:=))))
YanıtlaSilBirazda lorla ikram edersen yarın yanındayımmmm :=))
mımmm nefis bir reçel olmuş..ellerine sağlık..
YanıtlaSilŞifalı dut karadut. Ellerine sağlık nefissss:)
YanıtlaSilbayılırım duta hele karaduta .. ellerinize sağlık:)ne tatlı bir meyvedir..
YanıtlaSilCanım bayılıyorum karadut reçelinin tadına,kokusuna ve de rengine:) Bu sene bende yaptım. Nefis oluyor gerçekten. Ben içine 1 çay kaşığı tereyağı koyuyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:))))
Sevgiler...