Sayfalar

3 Ağustos 2012

FRANBUAZLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI

İftar davet  sofraları tatlısız olmaz ama sıcak günlerde şerbetli tatlılar ağır olacağından özellikle de iftardan sonra en uygunu sütlü tatlılar ....

FRANBUAZLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Malzemeler :
1 lt süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 pk vanilya
5-6 kaşık hindistan cevizi
450 gr farnbuaz
Yapılışı :
Tencereye süt ,irmik ve şekeri koyup karıştırarak koyu kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz....
Uygun bir borcama franbuazları serip üzerine pişen irmikli tatlıyı döküp soğumaya bırakıyoruz...
Oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az 2-3 saat bekletip servis ediyoruz...
Servis etmeden önce üzerine hindistan cevizi, bir fanbuaz ve nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.....
Afiyet olsun..........

6 yorum:

  1. sütlü tatlılar soğuk soğuk bu sıcaklarda iyi gidiyor ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. Sana katılıyorum. hele de böyle meyve tadı da ilaveliyse iyice hafif oluyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık güzelim..

    YanıtlaSil
  4. soğuk soğuk nefis olur elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım!!!!..iki renkli tatlılar beni çok cezbeder..acaba bu bir hastalık olabilir mi :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

    YanıtlaSil