Sayfalar

11 Eylül 2012

BARBUNYA YEMEĞİ

Barbunya yemeğine havuç ve patates koymuyorum zaten bu nedenle yemeği oluyor diğer türlüsüne barbunya pilaki diye adlandırıp soğuk olarak servis ediyorum.....Yemeğini ise sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz ama benim tercihim her zaman zeytinyağlıların soğuk servis edilmesi...
taze barbunya yemeği

Malzemeler :
1 kğ taze barbunya
1 adet büyükçe kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
3-4 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı :
Barbunyalar ayıklanıp yıkandıktan sonra bir taşım kaynatılarak suyunu süzelim....
Soğanları ortadan ikiye bölerek yarım ay şeklinde doğrayarak zeytin yağında hafif sarartıp içine  yeşil ve kırmızı biberleri küçük küçük doğrayarak ekleyelim...
Biberler sotelene dursun diğer yandan domatesleri soyup küp küp doğrayarak ilave edelim devam soteleyerek  
salça ,ince kıyılmış sarımsak, tuzunu ve bir tatlı kaşığı toz şeker da koyalım  son olarak haşladığımız barbunyaları da ilave ederek beş dakika kadar daha tüm malzemeleri birlikte kavuralım ve üzerini iki cm geçecek kadar sıcak su koyarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim ..( yemek suyunu çeker barbunyalar daha pişmemiş ise sıcak su eklenebilir ) Soğuduktan sonra arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir...
Afiyet olsun.....

19 yorum:

  1. aynen katılıyorum ablacım:) köyden geliyor taze taze barbunyalar bol bol pişiriyorum:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. En çok sevdiğim yemek ellerine sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Yıldız hanım, barbunya ile yapılan hemen her şeyi severim. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım...
    çok sağlıklı ve lezzetli bir yemek...

    YanıtlaSil
  5. Sıcak soğuk farketmez zeytinyağlı her türlü yenir:) Ellerinize sağlık,sevgiler!

    YanıtlaSil
  6. Ohhh olsada yesek.
    Eline sağlık.
    3,5-4 Tl hala pazarda.
    Cimri anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  7. bende çok severim. Afiyet olsun. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. Yazın bayılırım taze barbunyaya eline sağlık..

    YanıtlaSil
  9. aynen üzerine ince kıyılmış maydanoz:)) çok severim hafta sonu yapacağım :)

    YanıtlaSil
  10. bende havuç ve patatesi sevmiyorum canım içinde çok haklısın ellerine sağlık çok leziz görünüyor ...

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık bende çok severim...

    YanıtlaSil
  12. çok sever sık sık yaparım.
    çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
    afiyet şeker olsun:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. oyoyyy maşallah ablacığıma.
    ellerine sağlık çooook severim.

    YanıtlaSil
  14. Ben havuç kullanırım ama patates kullanmam:) ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. Özellikle de buzdolabından çıkarıp soğuk soğuk yemek ne de güzelll :)

    YanıtlaSil
  16. Çok severiz ailece, yazın en favori zeytinyağlısı..

    YanıtlaSil
  17. Sevgilerimle canımsın..

    YanıtlaSil
  18. ben de kış gelemsini beklemedim dün yaptım :) ohh mis gibi yendi.

    YanıtlaSil
  19. başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

    YanıtlaSil