Sayfalar

15 Eylül 2012

KAYISI SOSU

Evde kayısı sosu yapmak oldukça kolay ,hazırladığınız sosu cheesecakelerde,muhallebilerde ,pasta ve keklerde kullanabilirsiniz.....
kayısı sosu

Malzemeler :
½ kg kayısı
1 bardak su
1 bardak toz şeker
Yapılışı :
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkararak bir bardak su ile bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım.. 
Tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde 15 dakika kayısıların kabuklarının kabarması için bekletelim...
Bu süre sonunda kayısıların kabuklarının kabardığını göreceksiniz bu kabukları bir çatal yardımıyla kolayca çıkarıp üzerine 1 bardak şeker ekleyerek kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp elblenderinden geçirelim ve sosumuz hazır.....
cheesecake için meyve sosu


Bu sosu cheesecake de kullanmak isterseniz pişirme aşamasında şeker ile birlikte iki yemek kaşığı da nişasta eklerseniz daha koyu kıvam elde edersiniz.....
Afiyet olsun.....

35 yorum:

  1. hıım yine yeni yeniden güzel bir tavsiye öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis bir sos olmuş..yapıp buzluğa koymak lazım..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım,
    Renginin güzelliği ve görünümüyle nefis görünüyor.
    Tazesinin yerini tutmasa da.Ben kışın da kurusundan da yapıyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. MUHETEŞEM GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık.Marmelat gibi olmuş,ekmek üzerine sürüp yemekten cheesecake için kalır mı bilmem ?

    YanıtlaSil
  6. İyi fikirmiş Yıldızcım; ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. çok pratik ve çok lezzetli bir sos ellerinize sağlık diğer meyvelerlede yapabiliriz galiba sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  8. Bayıldım, ama pazarlarda kayısı yok yahu. Kaçırdım mı??

    Malatyalı cahil anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. Benim gibi bekar bir erkek için oldukça faydalı bir site. Takipçinizim. Saygılar..

    YanıtlaSil
  10. talım nerelerdesin bu günlerde kendini epeyce özletmektesin..

    Kayısı sosun çok güzel. ben bunu şeftalide uygulayacağım müsadenle.. iyi geceler..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel, bende nektari ile yaptım...Pek bir güzel oldu

    YanıtlaSil
  12. ablacım pratik ve güzel.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. nefis bir tarif ablacım..
    heryere yakışır mis gibi değil mi:))
    mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağılık,benimkiler küçükken şişelerdim kayısı,şeftali nektarı gibi,konserve .

    YanıtlaSil
  15. Kayisinin renginden tadina,
    Recelinden marmeladina ,
    Suyundan kurusuna kadar herseyine hayranim..
    Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  16. ımmm çok tatlı gözüküyor....eline sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Yıldızcım ne yorumlarımız onaylanmış ne sen ortadasın . Herkes gibi sende kayıpsın bu ara. Unutma özleyen arkadaşların var burada. En azından ben özledim tariflerini..

    YanıtlaSil
  18. çok güzel fikir harikasınız..

    YanıtlaSil
  19. Harika görünüyor, senelrdir bir cheescake yapmak istiyorumi belki bu sefer denerim:) Ellerinize saglık!

    YanıtlaSil
  20. Buarada blogunuzun ismi benim de cok hosuma gidiyor :)

    YanıtlaSil
  21. tık,tık,kahve içmeye geldim evde yosun...

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel , cheesecake de kesinlikle deneyeceğim ! Elinize sağlık !

    YanıtlaSil
  23. rafet ağı çiflikten selamlar,bugün gördüm soruyu:şişeler damlama sistemi gibi kullanılır.

    YanıtlaSil
  24. ay yeter gari ....yeni bir seyler ekle cicim :-)

    YanıtlaSil
  25. ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor:) sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. eline sağlık yıldızcım bende çilek ve kayısıdan bolca yapıp saklama kaplarında dolaba kaldırdım kış için
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  28. Ellerine saglik Sevgili Yildiz, hersey harika..

    Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  29. n e r d e s i n??????

    YanıtlaSil
  30. Great blog! Nice post... I'm your Follower! I hope you visit my blog sometimes. Thank's! :) Kisses from VV!!

    YanıtlaSil
  31. Demir döküm tencere ödüllü tarif yarışmamız başladı. Katılımlarınızı bekliyoruz. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html desteklerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar sevgili yıldız, kayısı marmeladını neden hiç akıl edememişim ki yaz geldi geçtide.. aslında çok faydalı ve dediğin gibi bir çok yerde kullanabiliriz. neyse ben arşivime kaydettim aklımda olsun..seninde ellerine sağlık Güzel bloğuna kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  33. Süper fikirrrr
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  34. Tariflerinize bayılıyorum. Ben şeftali ile denedim, harika oldu:)Teşekkürler!

    YanıtlaSil