kayısı sosu |
Malzemeler :
½ kg kayısı
1 bardak su
1 bardak toz şeker
Yapılışı :
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkararak bir bardak su ile bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım..
Tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde 15 dakika kayısıların kabuklarının kabarması için bekletelim...
Bu süre sonunda kayısıların kabuklarının kabardığını göreceksiniz bu kabukları bir çatal yardımıyla kolayca çıkarıp üzerine 1 bardak şeker ekleyerek kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp elblenderinden geçirelim ve sosumuz hazır.....
cheesecake için meyve sosu |
Bu sosu cheesecake de kullanmak isterseniz pişirme aşamasında şeker ile birlikte iki yemek kaşığı da nişasta eklerseniz daha koyu kıvam elde edersiniz.....
Afiyet olsun.....
Afiyet olsun.....
hıım yine yeni yeniden güzel bir tavsiye öpüyorum :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis bir sos olmuş..yapıp buzluğa koymak lazım..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
YanıtlaSilRenginin güzelliği ve görünümüyle nefis görünüyor.
Tazesinin yerini tutmasa da.Ben kışın da kurusundan da yapıyorum.
Sevgiler...
MUHETEŞEM GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilEline sağlık.Marmelat gibi olmuş,ekmek üzerine sürüp yemekten cheesecake için kalır mı bilmem ?
YanıtlaSilİyi fikirmiş Yıldızcım; ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçok pratik ve çok lezzetli bir sos ellerinize sağlık diğer meyvelerlede yapabiliriz galiba sevgilerimle:)
YanıtlaSilBayıldım, ama pazarlarda kayısı yok yahu. Kaçırdım mı??
YanıtlaSilMalatyalı cahil anne Çiğdem
Öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. Benim gibi bekar bir erkek için oldukça faydalı bir site. Takipçinizim. Saygılar..
YanıtlaSiltalım nerelerdesin bu günlerde kendini epeyce özletmektesin..
YanıtlaSilKayısı sosun çok güzel. ben bunu şeftalide uygulayacağım müsadenle.. iyi geceler..
Çok güzel, bende nektari ile yaptım...Pek bir güzel oldu
YanıtlaSilablacım pratik ve güzel.
YanıtlaSilellerine sağlık.
nefis bir tarif ablacım..
YanıtlaSilheryere yakışır mis gibi değil mi:))
mutlu haftalar..
ellerine sağılık,benimkiler küçükken şişelerdim kayısı,şeftali nektarı gibi,konserve .
YanıtlaSilKayisinin renginden tadina,
YanıtlaSilRecelinden marmeladina ,
Suyundan kurusuna kadar herseyine hayranim..
Ellerine saglik...
ımmm çok tatlı gözüküyor....eline sağlık...
YanıtlaSilYıldızcım ne yorumlarımız onaylanmış ne sen ortadasın . Herkes gibi sende kayıpsın bu ara. Unutma özleyen arkadaşların var burada. En azından ben özledim tariflerini..
YanıtlaSilçok güzel fikir harikasınız..
YanıtlaSilHarika görünüyor, senelrdir bir cheescake yapmak istiyorumi belki bu sefer denerim:) Ellerinize saglık!
YanıtlaSilBuarada blogunuzun ismi benim de cok hosuma gidiyor :)
YanıtlaSiltık,tık,kahve içmeye geldim evde yosun...
YanıtlaSilÇok güzel , cheesecake de kesinlikle deneyeceğim ! Elinize sağlık !
YanıtlaSilrafet ağı çiflikten selamlar,bugün gördüm soruyu:şişeler damlama sistemi gibi kullanılır.
YanıtlaSilay yeter gari ....yeni bir seyler ekle cicim :-)
YanıtlaSilellerine sağlık çok lezzetli görünüyor:) sevgiler...
YanıtlaSilbaşarılarınızın devamını dilerim teşekkürler
YanıtlaSileline sağlık yıldızcım bende çilek ve kayısıdan bolca yapıp saklama kaplarında dolaba kaldırdım kış için
YanıtlaSilsevgiler canım
Ellerine saglik Sevgili Yildiz, hersey harika..
YanıtlaSilSevgi ve selamlar...
n e r d e s i n??????
YanıtlaSilGreat blog! Nice post... I'm your Follower! I hope you visit my blog sometimes. Thank's! :) Kisses from VV!!
YanıtlaSilDemir döküm tencere ödüllü tarif yarışmamız başladı. Katılımlarınızı bekliyoruz. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html desteklerinizi bekliyorum
YanıtlaSilhişt
YanıtlaSilMerhabalar sevgili yıldız, kayısı marmeladını neden hiç akıl edememişim ki yaz geldi geçtide.. aslında çok faydalı ve dediğin gibi bir çok yerde kullanabiliriz. neyse ben arşivime kaydettim aklımda olsun..seninde ellerine sağlık Güzel bloğuna kocaman sevgiler..
YanıtlaSilSüper fikirrrr
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Tariflerinize bayılıyorum. Ben şeftali ile denedim, harika oldu:)Teşekkürler!
YanıtlaSil