taze barbunya yemeği |
Malzemeler :
1 kğ taze barbunya
1 adet büyükçe kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
3-4 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı :
Barbunyalar ayıklanıp yıkandıktan sonra bir taşım kaynatılarak suyunu süzelim....
Soğanları ortadan ikiye bölerek yarım ay şeklinde doğrayarak zeytin yağında hafif sarartıp içine yeşil ve kırmızı biberleri küçük küçük doğrayarak ekleyelim...
Biberler sotelene dursun diğer yandan domatesleri soyup küp küp doğrayarak ilave edelim devam soteleyerek
salça ,ince kıyılmış sarımsak, tuzunu ve bir tatlı kaşığı toz şeker da koyalım son olarak haşladığımız barbunyaları da ilave ederek beş dakika kadar daha tüm malzemeleri birlikte kavuralım ve üzerini iki cm geçecek kadar sıcak su koyarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim ..( yemek suyunu çeker barbunyalar daha pişmemiş ise sıcak su eklenebilir ) Soğuduktan sonra arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir...
Afiyet olsun.....
aynen katılıyorum ablacım:) köyden geliyor taze taze barbunyalar bol bol pişiriyorum:)
YanıtlaSilsevgiler..
En çok sevdiğim yemek ellerine sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilMerhabalar Yıldız hanım, barbunya ile yapılan hemen her şeyi severim. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla..
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok sağlıklı ve lezzetli bir yemek...
Sıcak soğuk farketmez zeytinyağlı her türlü yenir:) Ellerinize sağlık,sevgiler!
YanıtlaSilOhhh olsada yesek.
YanıtlaSilEline sağlık.
3,5-4 Tl hala pazarda.
Cimri anne Çiğdem
bende çok severim. Afiyet olsun. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilYazın bayılırım taze barbunyaya eline sağlık..
YanıtlaSilaynen üzerine ince kıyılmış maydanoz:)) çok severim hafta sonu yapacağım :)
YanıtlaSilbende havuç ve patatesi sevmiyorum canım içinde çok haklısın ellerine sağlık çok leziz görünüyor ...
YanıtlaSilellerinize sağlık bende çok severim...
YanıtlaSilçok sever sık sık yaparım.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
afiyet şeker olsun:)
sevgilerimle
oyoyyy maşallah ablacığıma.
YanıtlaSilellerine sağlık çooook severim.
Ben havuç kullanırım ama patates kullanmam:) ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÖzellikle de buzdolabından çıkarıp soğuk soğuk yemek ne de güzelll :)
YanıtlaSilÇok severiz ailece, yazın en favori zeytinyağlısı..
YanıtlaSilSevgilerimle canımsın..
YanıtlaSilben de kış gelemsini beklemedim dün yaptım :) ohh mis gibi yendi.
YanıtlaSilbaşarılarınızın devamını dilerim teşekkürler
YanıtlaSil