Sayfalar
30 Haziran 2010
MAKROME İPİ İLE ÇANTA
29 Haziran 2010
COWPARADE İZMİR
28 Haziran 2010
SOĞANLI TART
25 Haziran 2010
BEBEK VEYA DÜĞÜN ANI DEFTERİ
GÜL PATETES KIZARTMASI
Ben de denedim ancak bu kadar becerebildim tam gül olmadılar ...
Şimdilik goncalar belki ilerde açar gül olurlar :)

Malzemeler :
patetes
kızartmak için sıvıyağ
kürdan
Yapılışı :
Patetesler soyulur yıkanır ve ince ince zar gibi halka şeklinde dilimlenerek rulo yapılır .
Her dilim birbirinin etrafına kürdan desteği ile birleştirilir ve kızartılır....
Kolay gelsin ..Afiyet olsun.........
24 Haziran 2010
DUYURU

23 Haziran 2010
NİHAT HATİPOĞLU

22 Haziran 2010
COWPARADE İNEKLER

21 Haziran 2010
TAŞ KÖPEK
16 Haziran 2010
BİBER SALATASI

15 Haziran 2010
MARSHMALLOW İLE ŞEKER HAMURU
Belki tutturamam diye yarım ölçülerde yaptım.....
Sonuç : Düşündüğümden iyi oldu tek sorun renk verirken gıda boyasını ayarlayamayıp biraz fazla kaçırmam oldu....
Aslında toz pembe hamurum olsun istiyordum ama gördüğünüz rekte oldu .....
Pes etmek yok bu ilk denememdi istediğim rengi tutturacağım ve pasta yapacağım bunlar denemeydi....
Malzemeler :
450 gr marshmallow
500 gr pudra şekeri
4yemek kaşığı kaşık su
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı : ( ben yarı ölçüleri kullandım )
Marshmallowları derin bir kaseye konur ve içine 4 yemek kaşığı su koyup benmari üsülüm eritilir .
Ayrı bir kaseye pudra şekerin yarısı konarak erimiş şekerler ve 1 kaşık yağ ilave edilerek yoğrulur gerektikce pudra şekeri ilave edilerek yoğrulur.... Renkli olmasını istiyorsanız çay kaşığının ucu ile çok az gıda boyası konur....Hamur toparlanınca üzerine margarin sürülerek strej film sarılarak buzdolabında kullanılmak üzere saklanır..
Kullanacağınız zaman yumuşaması için en az 1 saat önceden çıkarılır....
Açmak için pudra şekeri kullanıyoruz....
Gerisi sizin zevkinize ve hayal gücünüze kalmış ...
Kolay gelsin..........
14 Haziran 2010
YAPRAK SARMASI ( zeytinyağlı )
Nasıl anlatacağımı bilememiş " pirinçli üzüm ağacı yaprağı rulosu " demiştim....
Başka türlüde anlatamazdım :) O günden sonra ne zaman sarma yapsam Cristina Hanım aklıma gelir....
½ kilo yaprak
2 ½ bardak pirinç
2 çay bardağı zeytinyağı
2 kuru soğan
½ demet taze nane
2 domates rendesi
1 tatlı kaşığı karabiber
kararınca tuz
taze soğan yaprakları
Yapılışı :
Taze yapraklar yıkanarak yumuşaması için kaynar suya (3-4 parti halinde ) batırlıp hemen çıkartılır ve soğumaya bırakılır....
Pirinçler yıkanarak zeytinyağında önce ince kıyılmış soğanlar hafif saratılır ve içine yıkanan pirinçler ve rendelenmiş domatesler eklenerek iyice kavrulur....
İçine kararınca tuzunu ,karabiberini ve ince kıyılmış nane ve taze soğan yapraklarıda eklenerek karıştırılır ve ocak kapatılarak demlenmeye ve biraz soğumaya bırakılır...
Ön hazırlıklar hazır olduğuna göre sarmaya başlayabiliriz..
Kimisi elde sarabiliyor ben henüz o aşamaya gelemedim hala servis tabağında sarıyorum :)
Yapraktan bir tane yaprağın parlak yüzü alta gelecek şekilde servis tabağının içine düzgünce açılır yaprağın büyüklüğüne göre pirinçli harçtan bir tatlı kaşığı kadar alınarak yaprağın tam ek yerine uzun şekilde konarak önce üst kısımlar sonra sağ ve sol taraf katlanarak sarılır....
Yapraklar bitinceye kadar işleme devam edilerek tencereye dizilir en son üzerine bir bardak su birazda zeytinyağı gezdirilerek önce harlı sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir...Suyu az gelir ve sarmamalar pişmemiş ise biraz sıcak su eklenebilir.....Pişen sarmalar en az yarım saat dinlendirilmeli hatta zeytinyağlı olduğu için ertesi günü soğuk olarak servis edilmeli...
Afiyet olsun.....
12 Haziran 2010
BULMACA CEKET
Biten parçayı gördüğünüz gibi ikiye katlıyoruz....Bu kol ,ön ve arkanın yarısını oluşturuyor..
Diğer parçayıda katlayıp yanına koyunca sanırım artık daha net ortaya çıktı .....Şimdi sıra birleştirmede ve yakayı yapmakta son olarak etrafını oyalayıp bitiriyoruz...Kolay gelsin.....
11 Haziran 2010
TAZE FASULYE ( ZEYTİNYAĞLI )

( ortalama 15 dak. ) Rengi dönen taze fasulyenin üzerine bir çay bardağı sıcak su eklenerek kısık ateşte yumuşayınca kadar pişirilir.....
10 Haziran 2010
ÇİÇEK EKMEK ( KEK TENCERESİNDE )

Malzemeler :
9 Haziran 2010
KURABİYE

8 Haziran 2010
KAVANOZDA HAVUÇLU KEK

Kardeşim diye söylemiyorum ama pek bi hamarat ve yaratıcıdır kendisi...
Eeee kimin kardeşi :))
Malzemeler:
50 gr un
50 gr nisaşta
50gr irmik
25 gr ince çekilmiş badem (veya fındık)
2 yumurta
100 gr şeker
400-500gr ince rendelenmiş havuç
redelenmiş ½ limonkabuğu
1 çay kaşığı tarcın
100g az yağlı yoğurt
galeta unu
6-7 adet geniş ağızlı kavanoz
Yapılışı :
Önce yumurtaları sekeri iyice çırpalım içine rendelenmiş havuç, limonkabuğu, tarçın ve yoğurt ekleyerek karıştıralım . Ayri bir kapta un, nisaşta, irmik ve bademleri karıştıralım. Bu karışımı yumurtalı havuçlu karışıma ilave ederek tekrar karıştıralım . Cam kavonozları yağlayıp sonra galeta unu ile çalkalayıp hamurumuzdan kavanozların yarısına kadar doldurup 175 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. ( kürdanla kontrol edelim )
Kavonozlar soğumadan kapaklarını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.... Kapaklar soğurken vakum olacaktır bu şekilde kekimizi 6 ay boyunca saklayabiliriz.
Ortalama 6-7 kavanoz çıkıyor...
Afiyet olsun....
Not : Gelen yorumlarda " kavanozlar ısıyı dayanıklı mı ?" diye sorular var haklısınız bunu kardeşime sormam gerek şu an kendisi yurtdışında ilk fırsatta sorup buraya yazacağım ...
10.06.2010 perşembe
Değerli takipcilerim, arkadaşlarım ve sayfamı ziyaret eden herkese, sorunun cevabı kavanozda kek yapan kardeşimden geldi yorum bölümünde " adsız " olarak yorum yazan kişi benim kardeşim ve cevaplarınızı orada bulabilirsiniz.....
7 Haziran 2010
5 Haziran 2010
SÜTLAŞ

4 Haziran 2010
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI ( KEK TENCERESİNDE )

Malzemeler :
8-10 tane dolmalık biber ( büyük )
1½ bardak pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
3 domates
1 tutam nane ( yoksa kuru nane )
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kuru soğan
Üzerlerine kapatmak için 2 adet domates
Yapılışı :
Dolmalık biberler ayıklanıp yıkandıktan sonra ters çevrilerek kurumaya bırakılır...
Bu arada iç malzemeler hazırlanır...
Pirinçler yıkanarak içine kuru soğan ve nane doğranır...
Diğer malzemelerde eklenerek hepsi iyice karıştırılır....
Hazırladığımız harç biberlerin içlerine biraz boşluk bırakarak doldurulup birer parça domates ile kapatılır....Tencereye yerleştirdikten sonra bir bardak su ve biraz zeytinyağı dökülerek pişirilmeye bırakılır. Suyu kaynamaya başlayınca ocak kısılır eğer kek tenceresinde pişiriyorsanız biberler pişmek üzereyken tencerenin kapağının kenarlarındaki delikler açılır böylece üzerleri kızarmaya başlar....
Afiyet olsun...

2 Haziran 2010
MAVİ GÖZLÜ KEÇİ

Geçen yıl nisan ayında Tire'de ilk kez mavi gözlü keçi görmüştüm ....
Bembeyaz tüylerine masmavi gözlerine hayran olmuştum. Hiç kendini sevdiymiyor bırakın sevdirmeyi yanına bile yaklaştırmıyordu ama poz veriyordu :)