Yaprak hariç diğer sarmaları uzun saramıyorum rahmetli anneannemden böyle gördüm böyle alıştım mutlaka muska şeklinde sarıyorum bu da benim tarzım.....
Bu arada sarmalarda çamlık gibi görünüyor :)
Malzemeler :
2 demet pazı
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
½ demet dereotu
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle pirinçi sıcak su ile ıslatalım...
Pazıların saplarını kesip yıkayalım...
Bir tencerede su kaynatıp pazıları batırıp hemen çıkarlım ( kesinlikle sıcak suda bekletmeyin çok çabuk eriyor )
Pazıları soğumaya bir kenara bırakıp iç harcımızı hazırlayalım ...
Islattığımız pirinçi yıkayıp içine kurusoğan ve dereotunu ince ince kıyarak ekliyelim...
Diğer malzemeleride ekleyip karıştıralım...
Pazı yaprağını alıp ortadaki damarlarını bıçak yardımıyla çıkarıp uzunlamasına ikiye ayıralım ve uç kısmına hazırladığımız harçdan koyup sağa ve sola katlıyarak muska şeklini verelim...
Hazırladığımız sarmaları tencereye yerleştirdikten sonra 2 çay bardağı su ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim...En az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz ...
Afiyet olsun.........