Sayfalar

30 Mayıs 2012

TAŞINIYORUZ......

Kısa bir ara......
Yarından itibaren iş yerimizi taşıyoruz yıllardır çalıştığım iş yeri artık yeni ortağıyla birlikte İzmir'in en büyük plazalarından biri olan Aksoy Plaza ya taşınıyor...


Semt olarak aynı semtteyiz ama eski işyerimiz zemin kattı ve 50 yıllık  taş bir binaydı... Yazın o kavurucu sıcaklarında içeri girince insanı serin bir havanın karşıladığı ,kapının önüne kedilere su koyduğum ,balkonundan elimi uzatıp yediveren limon ağacından limon aldığım, her yıl bize aşure yapan komşu teyze ve diğer komşularımız ,köşe başındaki simitçi ve gazeteci,öğleden sonra çayın yanına pasta kurabiye aldığımız pastane ,arka sokaktaki çalıştığımız banka ve elemanları ,her gün saat 11 de kahve içtiğimiz ortama haftada 3 kez makarna pişirdiğimiz mutfağı bu arada makarna şişmanlatmıyor bizzat yıllardır test ettim ve onaylıyorum herhalde bizim kadar çok makarna pişen bir mutfak yoktur :) her sabah baharda ayrı güzel sonbaharda ayrı bir güzelliği olan ağaçlı yoldan işe gelişim, gün boyu geniş salonunda ve uzun koridorlarında koşuşturduğum  ve eski mobilyalarımız ,masam, dosya dolaplarımız, kanepeler,bilgisayarım hepsini özleyeceğim zira hepsi değişiyor yeni yer,yeni ortak, yeni bina ,yeni ortama yeni konsept olması gerekiyormuş....Zemin kattan çıkıp böyle bir binada  alışmak  biraz zaman alacak sanırım .....
Bana müsaade yapılacak çok iş var ,dosyalar elden geçecek ,arşiv düzenlenecek, banka hesapları dondurulacak,telefonlar nakil olacak ... sonra taşınma ve yerleşme işi ve ardından açılış kokteyli......
Sevgiler........
                  Yıldız..........

Read the rest of the Post >

28 Mayıs 2012

NURANİYE

Pratik ve lezzetli bir meze türü olan nuraniye adını nereden aldı bilmiyorum ama daha önce tadına bakmadıysanız tarifi uygulayıp denerseniz vazgeçilmezleriniz arasına gireceğinden eminim....

Malzemeler :
½ kilo kabak ( mümkünse girit kabağı )
3-4 dal taze soğan
½ demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç veya arpa şehriye
tuz
sarımsaklı yoğurt ( süzme yoğurt )
Yapılışı :
Taze soğanı temizleyip ince ince kıyıp zeytinyağında soteliyelim...
Kabakları rendeleyip  soğanların içine ekleyerek  pişirelim tuzunu da ekleyelim ki kabaklar suyunu salsın...
Bir çay bardağı pirinçi yıkayarak kabakların üzerine ilave edelim kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya  kadar pişirelim.. Kabakların suyu pirinçler için yeterli gelmezse ½ çay bardağı sıcak su ilave edebiliriz....
Pişen kabaklı pirinçin içine ½ demet ince kıyılmış dereotu koyarak karıştıralım ve soğumaya bırakalım....
Sarımsaklı süzme soğurt hazırlayıp iyice soğuyan kabaklarla karıştırıp servis tabağına alarak üzerini süsleyelim....Bir kaç saat dinlenirse daha iyi özleşmiş olacaktır....
Afiyet olsun......

Read the rest of the Post >

25 Mayıs 2012

REGAİB KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.......

Regaib Kandili, Regâib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib"in aslı budur.

Receb'in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur'an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir....

Read the rest of the Post >

16 Mayıs 2012

ÇİÇEK POĞAÇA

Herkes poğaça sever sanırım , sabah kahvaltısında,misafir için,piknikte,yolculukta hemen hemen her gün tüketilir ,bu kadar çok sevilen poğaçayı biraz şekillendirip afilli yapmaya ne dersiniz ?



İsterseniz kendi poğaça tarifinizi uygulayabilirsiniz..



Malzemeler :
2 yumurta  
( birinin sarısını üzeri için ayıralım )
125 gr margarin
½ su bardağı sıvıyağ
1 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İç malzemeleri :
1 bardak çökelek
½ demet maydanoz
Yapılışı :
Margarini eritip soğutalım ve diğer malzemelerle beraber aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde ederek buzdolabında yarım saat dinlendirelim.....
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparak açalım ve iç malzemeyi koyarak şekillendirelim .
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 
 üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve  ısıtılmış 200 derece fırında poğaçalar kızarıncaya kadar fırınlıyalım....
Çiçek şekli vermek için videoyu izliyoruz :)
Afiyet olsun.....
Bazı arama motorlarında video açılmayabilir bunun için aşağıda ki resimleri takip edebilirsiniz....

Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

15 Mayıs 2012

TEMBELLİK YAPMAK İSTİYORUM

Bu gün İzmir'de hava parçalı bulutlu ve rüzgarlı.....Üzerimde bir bahar yorgunluğu ... Çalışmak istemiyorum bu gün.......Gün boyu evde pijamalarla tembellik yapmak istiyorum..... Bu gün ev de olsam,işe gitmesem,kendime çay demlesem yanına da Dr. Oetker 'in kısa zamanda hazırlanan muffinlerinden olsa.....


Bir de en sevdiğim Türk filimlerinden neşeli günleri izlesem....



Sene de bir gün gün boyu tembellik yapsam......

Read the rest of the Post >

14 Mayıs 2012

SAÇI KIBRIS

Eminim ilk kez duyuyorsanız siz de benim gibi saçı kıbrıs da ne diye merak etmişsinizdir....
Saçı kıbrıs demir ve sülfat içeren bir tür bitki gübresi ( miş ) ben de bir arkadaşımdan öğrendim...

                                                           SAÇI KIBRIS
Şöyle ki :
benim ortancalarım " açsam mııııııııııı, açmasam mı acabaaaaaaaaaaaa , hadi hatırın için bi tanecik açıvereyim " misali....


Arkadaşımın ortancaları
 "Haydoooooo çiçek açalım güzelleşelim  çiçek çiçek " modundalar....

Ne yaptıysam arkadaşımın ortacanları gibi olmuyordu benimkiler.. Bir gün senin ortancaların nasıl böyle oluyor diye sordum meğer saçı kıbrıs kullanıyormuş   bu da özellikle ortancalara çok iyi geliyormuş...
 Bana da bir paket  almış ortancalarıma uyguladım şimdi  çiçek açma moduna gelmesini bekliyorum.....
Saçı kıbrısı nereden bulabiliriz ?
Semt pazarlarında böcek,karınca ilaçı satan kişilerde bulunuyor fiyatı 2 tl..
Nasıl uygulayacağız ?
Saksınız büyük ise 2 yemek kaşığı kadar toprağına serperek. Sulandıkça köklerine kadar inen saçı kıbrıs kısa bir zaman sonra ortancalarınızın   büyümelerini sağlayacaktır..Eğer sakısınız küçük ise mesela benim saksım kadar ise 1 yemek kaşığı yeterli olacaktır...
Ne sıklıkta uygulamalıyız ?
1,5- 2 ay da bir saksıların içine  saçı kıbrıs  vermek yeterli olacaktır...
Tüm bitkilere uygulanabilir mi ?
Evet, saçı kıbrısı başta ortanca olmak üzere  tüm bitkilerde kullabiliriz....
Renk renk güzel ortancalar yetiştirmenizi dilerim....

Read the rest of the Post >

12 Mayıs 2012

HANIM DİLENDİ BEY BEĞENDİ ÖRNEĞİNDEN MİNDER VEYA KIRLENT


Hanım dilendi bey beğendi örneğinin örmesi o kadar zevkli ki bir şey örüp bitti diyemezsiniz mutlaka arkasından bir hanım dilendi bey beğendili bir şeyler örersiniz...


Bu kez  minder veya kırlent olarak da kullanılabilecek hanım dilendi bey beğendiği çok sevdiğim bir arkadaşım için ördüm umarım beğenmiştir..
İyi günlerde kullanmasını dilerim......

HANIM DİLENDİ BEY BEĞENDİ ÖRNEĞİNİN VİDEOLU ANLATIMI



Kolay gelsin....

Read the rest of the Post >

10 Mayıs 2012

PİŞİ

Pişi nam-ı diğer hamur kızartması .....

Malzemeler :
4-5 bardak un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt 
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
ılık su
kızartmak için sıvı yağ 

Yapılışı :
Maya ve şeker ve 1 bardak ılık su içinde kabartılır.....
Unun ortası havuz gibi açılarak yumurta kırılır ,yoğurt ve tuzunu da ekledikten sonra maya ilave edilerek azar azar ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrularak üzeri örtülür ve hamur oda sıcaklığında kabarmaya bırakılır ...Kabaran maya bir kez daha yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak şekillendirilir....
Şekillendirmek için ister hafif unlu bir tezgahta merdane ile açın yada elinizi sıvı yağa buluyarak şekillendirin....
Şekil alan hamuru kızgın yağda önlü arkalı kızartın. ( ocak ne kısık ne çok harlı olmalı )
Kızaran hamurları bir peçete üzerine alın ve sıcak sıcak servis edin...
İsterseniz içine peynir veya başka malzemelerde koyabilirsiniz...
Afiyet olsun......

Read the rest of the Post >

9 Mayıs 2012

YUMURTALI SOĞAN ZİBEĞİ

Bu mevsimde yapılabilecek pratik ve lezzetli bir menü de soğan zibeği,ister kahvaltıda  isterseniz yemek niyetine veya öğleden sonra çayla hafif bir atıştırmalık olarak....


Soğan zibeği nedir ? Genelde halk arasında sübek denir ama asıl adı zibektir ve kısaca anlatmak gerekirse pırasa ,soğan sarımsak gibi bitkilerde tohum aşamasında tam ortasından çıkan ve tohumları taşıyan dal...
Malzemeler :
1 demet soğan zibeği
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
tuz

Yapılışı :
Soğan zibeklerinin uç kısımlarındaki tohumlu bölüm kesilerek zibekler yıkanır ve 1 cm kalınlığında kesilir ...
Kesildikten sonra yüzük görünümündeki zibekler zeytinyağı ile kavrularak tuzu ilave edilerek yumurtaları kırılır ve karıştırılıp yumurtalarda pişince servise hazırdır...
Soğuk veya sıcak olarak servis edebilirsiniz isterseniz karabiber yada kırmızı pul biber serpebilirsiniz....
Afiyet olsun...

Read the rest of the Post >

8 Mayıs 2012

YOĞURTLU KURU BİBER

Havaların ısınmasıyla artık pazar tezgahlarında değişik sebzeler yerini almaya başladı, kış boyunca pazardan biber patlıcan gibi sebzeler alıp yemem her şey zamanında tüketilmeli bana göre kışın ise yazın kuruttuğum biberleri kullanırım....Yazdan kuruttuğum biberlerin sonuncusunu da yoğurtlu yaptım genellikle kuru biberleri kuru fasulye gibi yemeklerin içine koyarım bir kısmını da bu şekilde yoğurtlu yaparım...

Malzemeler :
kuru biber
zeytinyağı
yoğurt ( tercihe göre sarımsaklı )
Yapılışı :
Kuru biberler iyice gözden geçirilerek ayıklanır ve iyice yıkanır...
Tuzlu suda haşlanarak suyu süzülerek zeytinyağında karıştırarak 10 dakika kadar sotelenir ve soğumaya bırakılır....Öte yandan sarımsaklı yoğurt hazırlanarak haşlanmış ve soğumuş biberlere dökülerek karıştırılır...
Afiyet olsun......

Read the rest of the Post >

7 Mayıs 2012

1. İZMİR BOYOZ FESTİVALİNDEN GÖRÜNTÜLER

Nihayet haftalardır konuşulan 1. İzmir boyoz festivali günü gelmişti ...İzmir'li olarak böyle  bir festivale katılmamak olmaz deyip boyoz festivaline gittik..... Gittik ama giden bir pişman gitmeyen bir pişman misali izdihama karıştık... Böyle bir festivalin düşünülmesi pek tabi harika ama organizasyonu ben çok kötü buldum boyoz,peynir çayın ayrı ayrı stanlar da olması baya bir kargaşaya yol açtı...


Festival alanına 10.30 gidip 11.30 kadar zor dayanabildik daha doğrusu zor çıkabildik ..  Bu festival şöyle akşam üzeri  veya akşam  olsa malum  biz İzmir'liler 7/24 eğlenebilir 7/24 de boyoz yiyebiliriz ve dağıtılan yiyeceklerin hepsi bir paket halinde ikram edilse herkes için daha iyi olur diye düşünüp 2.boyoz festivalinde bu tür kargaşaların yaşanmamasını diliyorum...



Boyoz yeme yarışmasından görüntüler...

Bu da boyoz kuyruğu ...Sizce buradan boyoz almak mümkün mü ? Öyle de oldu zaten stantın önündeyken bile alamadım sadece yol verin çıkmak istiyorum  boyoz istemiyoruuuuuum diye bağırdım.....
Biz ki 70 li yıllarda ne kuyruklar gördük tüp kuyruğundan tutunda yağ,çay kuyuğuna kadar ama bir gün boyoz kuyruğu olacağını hiç düşünmemiştim...
Boyoz festivalinde boyoz istemeyen kişi olarak kendime hak veriyorum....
Umarım seneye çok daha güzel organizasyon yapılır ve festival izdihama dönüşmez....

Read the rest of the Post >

İZMİR'Lİ BLOG YAZARLARI BULUŞMASI




Dün öğleden sonra sevgili Serap arkadaşımızın evinin bahçesinde İzmir'li blog yazarları olarak toplandık....

Kalabalık bir grup,gülen yüzler,nefis ikramlar,yeşiller içinde bir ortam ve güler yüzlü bir evsahibi .....

Çok soğuk geçen kıştan  ve yoğun iş temposundan sonra bu toplantı bana iyi geldi sevdiğim arkadaşlarımla aynı ortamda buluşmak çok güzeldi ...
Katılan emeği geçen birbirinden nefis ikramlar hazırlayan herkese teşekkürler ben maalesef bu buluşma için bir şey hazırlayamadım kendimi zor getirdim desem yeridir.....

 Ve her daim güler yüzlü,neşeli ve enerji dolu sevgili Serap'a bizi güzel evinde misafir ettiği için tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim ve tabi bize sponsor olan  Yonca Gıda, Yuva Maya, Dr Oetker  , Chiccy Takıya da çok teşekkürler....





Read the rest of the Post >
Related Posts with Thumbnails