Sayfalar

23 Aralık 2013

DEĞİŞEN ŞEHİRLER

kentsel dönüşüm projesi
Yıkıcı ve can kaybı olan depremlerden sonra nihayet güzel gelişmeler görüyoruz. Özellikle büyükşehirlerde ve riskli bölgelerde neredeyse her sokakta eski ve riskli binaların yıkılıp yerine yeni, sağlam ve modern yaşam alanlarının yapıldığını görmekteyiz. Kentsel dönüşüm  dedikleri işte bu süreç.
Önümüzdeki yıllarda şehirlerin çehresi önemli ölçüde değişecek gibi görünüyor. Çarpık yapılaşma, alt yapı sorunları ve en önemlisi de sağlam olmayan binalar, şehirlerde hiç de hoşumuza gitmeyen görüntüler yaratmaktaydı. Şimdi bu yapılar hızla azalmakta. Ve yerine çok daha estetik görünüme sahip yapılar gelmekte. Üstelik bu yeni yaşam alanlarında ev sahipleri daha fazla yeşil alana ve otoparka da kavuşuyor. Bu durum özellikle ara sokaklarda çift sıra halinde park eden araçların oluşturduğu sıkıntıyı da giderecektir.
Binasının kentsel dönüşüme girip girmemesinde kararsız kalan vatandaşlar için hatırlatmakta fayda var ki, binanızı yenilerken istediğiniz inşaat firması ile istediğiniz şartlarda anlaşabilirsiniz. İsterseniz m2den fedakarlık yapabilirsiniz isterseniz de bakanlık destekli kentsel dönüşüm kredisi çekerek yeni evinize aynı metrekare ile sahip olabilirsiniz. Kredi almayacaklar için bakanlık ayrıca kira yardımı da yapmakta. 18 ay süreyle yapılan bu yardımın geri ödemesi olmamakta.

1 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

allah herkese ev nasip etsin..

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails