Pelmeni bana göre mantının irisi ve kolay mantı; özellikle çalışan hanımlar için pratik. Pelmeni tarifini aldığım arkadaşım yeturlalezzetkarelerinin blog linkini veremiyorum sanırım blogunda bir sorun var sayfası kapanmış görünüyor...Esasen bir Rus yemeği olan pelmenin malzemelerine gelince bildiğimiz mantıdan pek bir farkı yok..
3 bardak un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
su ( yoğurmak için )
İç malzemeleri :
250 gr kıyma
1 kuru soğan
tuz
karabiber
1 kaşık irmik
Üzerine
sarımsaklı yoğurt
tereyağ
Yapılışı : Un yumurta ve tuz bir kaseye alınarak azar azar su eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilerek üzerini örtüp yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır ...
Bu arada iç malzemeler hazırlanır.. Soğan ince ince doğranarak kıyma, tuz , karabiber ve irmik eklenerek iyice karıştırılır...
Dinlenen hamur unlu tezgah üzerinde çok ince olmayacak şekilde açılarak çay bardağı veya su bardağıyla daireler çıkartılır...
Bu dairelerin bir kenarına hazırlanmış olan kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar konarak ikiye katlanır (poğaça görünümünde olacak şekilde olmalı ) katlanan hamurun iki ucunu birleştirip hafifçe bastırarak birbirine yapıştırılır..Tüm hamur bu şekilde yapılarak tuzlu kaynar suda pişirilip üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı dökülerek sıcak servis edilir...
Afiyet olsun....... Read the rest of the Post >