Sebzelerin en bol olduğu şu dönemde fırsat buldukça difrize ( derin dondurucu ) kışlık hazırlıyorum....
İlk olarak yemeklik taze börülce hazırladım....
difrize yemeklik taze börülce |
taze börülce
domates
Hazırlanışı :
½ kilo taze börülce
3 adet domates ( bu ölçüler bir yemekliktir )
Börülceler yıkayıp kuruduktan sonra ayıklanarak ,kabukları soyulmuş ve küp küp kesilmiş domatesler ile 15-20 dakika kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur....
Soğuyunca buzdolabı poşetine konularak difrize konur....
Kışın sağlık ve afiyetle pişirilir....
10 yorum:
Eline sağlık canım,benimde dolabım kışlıklarla doldu taştı :))
Bi börülcem yok henüz :)
Çok öpüyorum , kocaman sevgiler bıraktım ..
Hıı unutmadan,bi de çekilişime seni de beklerim;
http://aishasbazaar.blogspot.com/2012/08/aishas-bazaardan-hediye-paketi-kazanmak.html
Borulce deepfreeze hic koymazdim, eger boyle lezze tli oluyorsa denemeli.tesekkurler
Fasülyeyei de bööle yapıyorum. Demekki dooru. Ellerine sağlık.
Operim.
fasülye manyağı anne Çiğdem
Ben olduğu gibi atmıştım dondurucuya..sadece yıkayıp kestim o kadar..acaba ne olur çıkınca hali?..bu tavsiyeyi görememişim zamanında..teşekkürler..
Ben taze fasulyeyi bu şekilde koyarım dolaba. Afiyetle tüketin siz de....
sağlıkla afiyetle yiyin canım ellerine sağlık.
Eline sağlık.Dilerim iyi günlerde,sağlık ve afiyetle yersiniz.Sevgiler.
Yildizcigim,benim icin de at buzluga.Tazesini bile bulamiyorken burda dondurulmusunu nasil yapacagim.Benim icinde yap ve benim icinde afiyetle ye arkadasim
yıldızcım domates ve börülceyi poşete çiğden atıp kışın çıkarıp pişirmeyi dene derim. sanki dalından yeni toplanmış gibi. bence dene . ben artık hiçbir şeyi pişmiş atmıyorum. ayıtla, yıka poşetle tüm sebzeleri at dipfrize. Çıkar anında pişir. Müthiş leziz oluyor. hepsi tüm sebzeler..
Benimki tavsiye.. Senin ellerine sağlık arkadaşım...
bamyayı da böyle mi yapsam şoklamayla halledemedim
Yorum Gönder