Malzemeler :
1 Pk margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış )
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 limon kabuğu rendesi 1 Pk kabartma tozu
3.5 su bardağı un
Şurubu için :
3 bardak şeker
3 bardak su
½ limon suyu
Üzeri için :
tuzsuz fındık
Yapılışı :
İlk önce işe şurubunu yapmakla başlıyoruz. Bir tencereye 3 bardak su 3 bardak şeker koyuyoruz ve 10 dak. kadar kaynatıyoruz daha sonra içine 1/2 limon suyunuda sıkıp biraz daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini şekeri ve irmiği karıştırıyor içine sırasıyla diğer malzemeleri ekliyoruz en son kabartma tozu ve unu ekliyerek her zamanki gibi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğündeki hamuru şekillendirip aralıklı sıralıyoruz ve üzerlerine birer tuzsuz fındıkları bastırarak yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıkdaki fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlıyoruz. en son işlem olarak ılık şurubu üzerlerine döküyoruz ve üzerini kapatarak soğuncaya kadar bekliyoruz .
Afiyet olsun.....
24 Kasım 2009
ŞEKERPARE
Gönderen mandalincikmazi
Etiketler: Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ooooooo hoşgeldin canımcımmmm çok sevindim blogspota geçtiğine veeeee mutlaka etkinliğime bekliyorummmm çok öptümmmmmmmmm
Yorum Gönder