Osmanlı mutfağına ait olan Ali Nazik asıl ismi " Eli Nazik " olup yanılmıyorsam bir Gaziantep yemeğidir ve orjinalı kebapla yapılır...
Benim yaptığım sadece evde pratik aslına yakın bir tariftir...
Malzemeler :
patlıcan
süzme yoğurt
sarmısak
kıyma
soğan
sıvıyağ
domates
salça
tuz
karabiber
maydanoz
Yapılışı :
Patlıcanlar ocakta közlenerek temizlenir ve suları iyice süzüldükten sonra doğranır..
Soğan sıvıyağda kavurularak kıyma ve sırasıyla diğer malzemeler eklenir..
Közlenen patlıcanlar servis tabağına alınır üzerine sarmısaklı yoğurt ve kavurduğumuz kıymalı harç dökülerek servis edilir....
Afiyet olsun....
Not : Satır kıyma kullanılırsa daha lezzetli olur...
12 yorum:
çok çok güzel olmuş,ellerine sağlık canımcım...
Yıldızcığım ellerine sağlık çok severek yediğim ve yaptığım bir yemektir.Çok lezzetli görünüyor
tam yaz yemeği.
ellerine sağlık.nefis gözüküyor.
Ellerinize saglik harika gorunuyor.bayilirim alinazige .yapan elleriniz dert görmesin.bu arada ben beklerim bloğuma sevgilerle aymuca:)
selam,ellerinize sağlık çok güzel görünüyor,patlıcanlı yemekleri çok seviyorum,sevgiler...
Çok severim ama hiç denemedim tarifin ile ilk fırsatta deneyeceğim. Nefis olmuş ellerine sağlık Yıldızcığım.
yıldızcım ellerine sağlık uzun zamandır yapmıyordum bu aralar yapayım bari. sevgiler canım
of of bayılırız. biz de bıçak kıymasıyla yaparız. ama soğan koymayız. antep mutfağını sevmeyen var mıdır ki? sadece yemekleri için bile orada yaşayabilirim :P
Ellerinize sağlık. Patlıcanın özellikle közlenmiş halini ben de çok severim. Hünkar beğendi, Ali nazik,...kızartması, oturtması...
ellerinize sağlık çok güzel görnüyor..
Ah Yıldız ya çok tatlısın, harikasın çok mutlu oldum çok teşekkür ederim : )
Yorum Gönder