Bloglar sayesinde ne çok şey öğrendim ve öğreniyorumda,
mesala " sürk" denilen Hatay yöresine ait kahvaltılığı ilk kez Eylem'in sayfasında görüp denedim
ilk deneme olduğu için yarım ölçülerde yaptım ,saklanamayacak kadar az oluncada kurutmadım ve hemen tüketildi....
SÜRK
1-2 su bardağı çökelek
½ yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı :
Tüm malzemeler uygun bir kabın içinde iyice özleşinceye kadar yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak oval şekil verilir...
Hazırlanan sürkler bir kağıt havlu üzerinde tepsiye dizilir ve üzerine tülbent örtülerek bir kaç gün direk güneş almıyacak şekilde ara sıra çevrilerek kurutulur....
Tüketilmek üzere bir saklama kabına konularak kaldırılır...
Eylem bunun zeytinyağlı bir kavonoz içindede saklanabileceğiniz yazmış bir daha ki sefere daha fazla yapıp kurutup zeytinyağı içinde deniyeceğim...........
Güzel tarif için kendisine teşekkür eder afiyetler dilerim....
Benimkiler deneme olduğu için mini mini oldular böylede lezzetli oldu ......
9 yorum:
ayy çok severim böyle pratif kahvaltılıkları bende yapcam bende yapcam =))) ellerine sağlık ablacım dediğin gibi kavanozda yapılırsa fındık ezmesi gibi sürer dururuz =)
iyi haftasonları
aaa ne değişik fotoya bakıp fırınlanan birşey sandım sonra malzemeleri okudum demek bu fırınlanıyor dedim yok fırın yok ve nefis gözüküyor süper : ) ellerine sağlık Eylem'e de teşekkürler
KAHVALTILARIMIZIN VAZGEÇİLMEZİDİR. NEFİSTİR BEN KURU DEĞİL BÖYLE TAZE SEVERİM
KİMİLERİ ÖYLE ABARTIR Kİ KURUYUP KÜFLENMESİNİ BEKLER. ONUN LEZZETİ BAMBAŞKADIR.
SERVİS TABAĞINA KOYARKEN DE İLLA ZEYTİNYAĞI GEZDİRİRİZ ÜZERİNE.
ELLERİNE SAĞLIK. YANINDA DOMATES ZEYTİNLE BİLE DOYAR İNSAN :)
Değişik bir tarif. Önceden yapılıp saklandığı için kahvaltı sofralarında hemen yerini alabilmesi açısından güzelmiş. Ellerine sağlık Yıldız.
Ellerine sağlık güzel bir şeymiş sevgiler...
sanırım o benim 614. yani :))
Bende şimdi sayenizde öğrendim,bende yapacağım.Ne güzel işte herbirimiz birbirimizden güzle şeyelr öğreniyoruz ve yenileniyoruz.Ellerinize sağlık,teşekkürler.hayırlı ramazanlar bu arada..
ben bu posta yorum yapmıştım gitmemiş. sinir oldum. başka bloglarda da öyle olmuş.
bu sürk bizim kahvaltılıklarımızın vazgeçilmezidir. ister saklanması ister servisi illa zeytinyağı olmalı. çok yakışıyor. bazıları küflnemişini sever. ben asla tahammül edemiyorum kokusuna.
Selam Yıldızım ben geldiiim:)
nasılsın bacım?
Oğlumun söz işini hallettik çok şükür geldik şimdi bacıma bir bakayım dedim geldim neler yapmışsın maşaallah eline sağlık
Biz de Hatay da kahvaltıda zeytinyağının içinde getirmişlerdi yedik çok güzeldi ama yağılışını bilmiyordum yazdığın iyi olmuş bende yaparım artık zeytinyağında bekletince küçük toplar şeklinde harika oluyor tavsiyemdir:)
sağlıkla kal
Yorum Gönder