İçli köfteyi çok severim tabi hakkıyla işin ehli kişiler tarafından yapılırsa...
Şimdiye kadar içli köfte yapmış değilim bu ilk deneme tabi buna pratik içli köfte demek daha doğru olacak sanırım........
İÇ MALZEMELER :
2-3 tane haşlanmış patetes
2 tane soğan
tuz,pul biber,sıvıyağ
KÖFTE HAMURU İÇİN MALZEMELER :
1 bardak ince bulgur
1 avuç yarma ya da pilavlık bulgur
1 yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 yemek kaşığı un
tuz,pul biber
HAŞLAMAK İÇİN :
Bolca su
tuz
½ limon suyu
HAŞLAMAK İÇİN :
Bolca su
tuz
½ limon suyu
ÜZERİ İÇİN :
Bolca tereyağ ( ben kuru nane de kullandım )
YAPILIŞI :
Öncelikle iç harç için ayırdığımız soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.Haşlanmış patetesleri rendeleyip kavrulan soğanların içine ekleyip birazda pateteslerle birlikte kavurup ocağı kapatıp içine tuzunu ve pul biberide ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım...
Köfte hamuru için bulgurları bir kapa koyarak ,bulgurlara sıcak su ( bire bir ölçüde ) ekleyip kapağını kapatarak 20 dak. kadar dinlendirelim.
Bulgurlar iyice kabardıktan sonra yumurtayı, salça,tuz ve un koyarak hamur kıvamını alana kadar yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde paşparmağımızla içini oyarak ( su ile elimizi ıslatarak ) şekillendirip içine 1 kaşık patetesli harçtan koyarak yine elimizi su ile ıslatarak şeklini bozmadan kapatıp yuvarlayalım.
Köfte hamuru için bulgurları bir kapa koyarak ,bulgurlara sıcak su ( bire bir ölçüde ) ekleyip kapağını kapatarak 20 dak. kadar dinlendirelim.
Bulgurlar iyice kabardıktan sonra yumurtayı, salça,tuz ve un koyarak hamur kıvamını alana kadar yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde paşparmağımızla içini oyarak ( su ile elimizi ıslatarak ) şekillendirip içine 1 kaşık patetesli harçtan koyarak yine elimizi su ile ıslatarak şeklini bozmadan kapatıp yuvarlayalım.
Bu ölçülerden ortalama 12 adet çıkıyor.
Köfteler şekillendikten sonra derin bir tencereye bolca sıcak su ½ limon suyu koyarak kaynatalım.
Kaynamakta olan suya köfteleri atıp 10-15 dak. kadar pişirelim.
Pişen köfteler suyun yüzüne çıkacaktır...
Haşlanan köfteleri servis tabağına alarak üzerine tereyağı kızdırıp dökelim..
İsterseniz tereyağın içine kuru nane de koyabilirsiniz...
Afiyet olsun..
12 yorum:
İiiiiiiyyy ben içli köfte yapmasını bilmiyorum,bunları tabağınla alsam bana verirmiydin :)
ellerine sağlık bloggerin yıldızı,güzel görünüyo senin içli köfteler,afiyet olsun :)
Kulakları çınlasın, şirkette yemeklerimizi yapan Nezaket Hanım yapardı. Çok severim. Kalorisi hayli güzel olsa da pek hayır denemeyecek bir lezzet. Tarif için teşekkürler.
ellerine sağlık içini kıymalıda yapabilirsin önemli olan dışını tutturmak zaten:)
ellerine sağlık ban kıymalı yapıyorum hep. epeydirde yapmadığımı farkettim biraz uğraştırıcı olduğundan çocuklar toplandığında(arkadaşlarıile) yapıyorum:))
patatesli icli kofte ne yaptim nede yedim, denemek lazim
Ellerine saglik sekercim
ablacımm ellerine emeklerine sağlık nefis görünüyor köftecikler:))
mutlu akşamlar dilerim:)
olsada yesem şimdi
eline sağlık olsun
agayet güzel gözüküyorlar...
herşeyin yalanıcıs var da bunun niye olmasın ellerine saglık
Ellerine sağlık canım, beğendiğine sevindim, çok da hoş görünüyorlar. Afiyetler olsun şekerim, sevgilerimle...
Of of of yemede yanında yat...özlemişim valla içli köfteyi sende görünce canım istedi...annem gelsede yapsak...ellerine saglık :)
İçli köfteyi çok severim. patatesli hiç yapmadım.denemek isterim.ellerinize sağlık :)
pek bi güzel görünüyor.. ellerine sağlık..
ben de yapmak istiyorum bundan :( ama zor yahuu, bi kere arkadaşımın yardımıyla yapmıştım ama şimdi cesaret edemem. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Yorum Gönder